10 неща, които свързват всички любители на домашни любимци

куче Снимка: iStock

М исълта да се заприказвате с някого, когото не сте срещали преди, може да изглежда леко плашеща и буди дискомфорт у мнозина. Особено, когато не сте сигурни за какво да говорите. Неловкостта на всяка ситуация обаче се изпарява, след като осъзнаете, че имате нещо общо – тогава разговорът протича много по-лесно. А какво по-добро за свързване от четириногите ни другари, с които прекарваме всеки свой ден?

куче човекСнимка: iStock

Събрахме за вас 10 обичайни неща, които са общовалидни за повечето стопани или любители на домашни любимци. Защото, когато има замесени кучета или котки, хората не остават непознати за дълго!

  • Паметта на телефона им е пълна със снимки на домашни любимци

Предизвикваме ви да ни кажете, че грешим по този въпрос! Но истината е, че ако се разровите с папките със снимки в телефона си, вероятно ще намерите повече фотоси на кучето си, отколкото на всеки друг! Но как би могло да е иначе – та косматият ви приятел е най-сладкото и очарователно същество на света, нали?

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

  • Втора среща е изключена, ако някой спомене, че не харесва домашни любимци

„Не обичате кучета и котки? И нямате желание да отглеждате домашен любимец? Е, значи просто не ни е писано...“ 

Така разсъждават стопаните на четириноги и съвсем логично, че са привлечени от други любители на животни. Нещо повече – често това е общ фактор за свързване на много двойки!

  • Дрехите им често са покрити с козина

Кучешката/котешката козина навсякъде са едно от онези неща, които всички домашни любители на домашни любимци имат общо. Както и фактът, че нямат против това! А и защо да имат?

куче човекСнимка: iStock

Споделянето на живота и дома ви с космат другар означава, че всяка повърхност в него, както и всяка дреха в гардероба ви не е защитена от кучешки косми. И, разбира се, валяците за мъх са разположени на различни места из дома ви – за да са ви под ръка!

  • Имат експертни познания за прахосмукачките

Прахосмукачката е един от най-важните уреди в дома на всеки стопанин на домашен любимец. А някои хора са истински експерти в избора на правилния за тази работа уред. 

  • Те имат нов прякор за домашния си любимец всяка седмица

Да, кучето им има именА, в множествено число. Ако споделят дома си с кучето Питър, например, те също ще го наричат Пити, Пийтстър, Петърчо, Пешко, Питчо или дори Педро – в зависимост от деня от седмицата и часа от деня. А сега, признайте си честно, колко прякора има вашия домашен любимец?

куче човекСнимка: iStock

  • Често ще ги забележите да напускат събитие по-рано, защото е време за разходка

А и всички знаем, че няма нищо по-хубаво на този свят от това да се сгушим на дивана с домашния си любимец, нали? Толкова е удобно, топло и уютно, че не е чудно, че мнозина от нас биха заменили парти с кротка вечер у дома. 

  • Те научават името на домашния любимец на човек преди неговото

Много по-лесно е да запомняне, когато принадлежи на животно с мокър нос!

куче човекСнимка: iStock

  • Следват повече животни в социалните медии, отколкото хора

Домашните любимци със собствени профили в Instagram със сигурност са много забавни и вдъхновяващи. А и няма как да не си оправим настроението, когато проследим велосипедните приключения на котката Нала по света или да не се вдъхновим от кучето Локи, което всеки уикенд е на поход в планината, например. 

  • Те говорят на домашния си любимец, сякаш е човек

Това, че не ходят на два крака и не могат да се изразяват с думи, не означава, че четириногите не са хора. Независимо от породата им, домашните любимци са членове на семейството и стопаните им ги третират точно като такива. С абсолютно същата степен на обич и грижа, каквато с право заслужават!

куче човекСнимка: iStock

  • Обичат да стоят вкъщи, за да прекарват време с домашния ви любимец

Това е идеалното решение за всички, които нямат късмета да имат собствено куче или котка. 

Ако следите за тези знаци, бързо ще забележите други любители на домашни любимци! А след няколко реплики – няма да останете непознати за дълго!

човек кучеСнимка: iStock

 

Виж още