15 малки радости, запазени само за собствениците на кучета

куче човек Снимка: iStock

В сички имаме по един близък приятел или дори – член на семейството ни, който просто не разбира връзката, която споделяме с кучето си. Ако и вие се чувствате леко изчерпани откъм обяснения защо да имаш домашен любимец е толкова страхотно (не, че ние имаме нужда да ни убеждава някой!), предлагаме ви да разгледаме заедно 15 малки радости, които само ние „кучкарите“, разбираме и ценим!

куче човекСнимка: iStock

 • Щастливо махаща опашка

Има нещо в махането на кучешката опашка, което може да направи всеки лош ден малко по-добър. 

 • Компанията

Да живееш сам понякога може да бъде малко депресиращо, освен ако нямаш куче – то просто е най-добрият съквартирант, който човек може да има!

Dogsandcats.bg
 • Приятел за разходка

Ходенето сам може да бъде скучно и дори страшно. Ако обаче ви придружава едно куче, то разходката мигновено се превръща в радостно излизане – просто не можете да останете безучастни на ентусиазма на животното!

куче човекСнимка: iStock

 • Радостта от донасянето

Има нещо в играта на хвърляне и донасяне на топка, което ни помага да се отпуснем. И колкото и напрегнат ден да сме имали, това занимание просто увлича вниманието до степен, до която просто вече не сме толкова натоварени. Човек, който няма куче просто не би могъл да го разбере. 

 • Терапевтични кучешки целувки

Нищо не може да зареди душата така, както кучето. Ако сте тъжни или плачете, винаги до себе си имате верен другар, който е готов да изближе (буквално) сълзите ви. Нищо, с което приятел или познат може да ви утеши, не действа така терапевтично, колкото тези облизвания. 

 • Не ви е необходима аларма

Няма нищо по-хубаво от това да се събудите от радостното махане с опашка и целувките на вашето куче. Кой би могъл да е в лошо настроение при това положение? 

куче човекСнимка: iStock

 • Никога не се налага да се храните сами

Собствениците на кучета безспорно са късметлии – винаги има с кого да се хранят. Независимо дали е петък вечер или просто хапвате набързо на крак преди работа – радост е да знаеш, че най-добрият ти приятел винаги е на разположение, за да ти прави компания. 

 • Кучешките сънища 

Някога наблюдавали ли сте кучето си да спи? По някаква причина това просто повдига духа ни – да гледаме как питомеца си потрепва, мърмори, ръмжи и дори – тихо лае, докато спи дълбоко. 

 • Щастлив поздрав в края на дълъг ден

Една от най-хубавите части на деня е да се прибереш от работа и да бъдеш посрещнат от радостния си домашен любимец. 

 • Най-накрая направи този трик правилно!

Няма нищо по-възнаграждаващо от това да обучавате куче, да работите заедно, да усъвършенствате даден трик и накрая – то да го изпълни правилно. 

куче човек природаСнимка: iStock

 • Да го гледате как се забавлява с нова играчка

Докато децата могат да са незаинтересовани (и нека си го кажем – понякога неблагодарни), когато им направите подарък, то можете да сте сигурни, че кучето ви ще хареса всичко, което му подарите. 

 • Дъх на кученце

Какво е това в дъха на малкото кученце, което просто ни кара да се разтопим от умиление? Кой знае! Но това е голяма радост, която само хората с четириног другар у дома могат да изпитат. 

 • Спасяване

Има определена радост в това да знаеш, че си отговорен за спасяването и грижата за нечий живот. Нищо не действа по-мотивиращо от това!

 • Сгушване на дивана

Има нещо в споделянето на дивана с куче, което кара дори най-лошия ден да се усеща малко по-добър.

 • Най-добрият слушател на света

Имали сте лош ден? Е, кучето ви винаги е готово да ви изслуша. Можете да сте спокойни, че косматият ви другар няма да бъде твърде погълнат от собствените си проблеми, за да пропусне да ви утеши (с глава в скута или близване). 

куче лятоСнимка: iStock

 

Виж още