15 тайни, които кучето не може да ви сподели, но би се радвало да знаете

хрътка Снимка: iStock

Н ашите кучета не могат да ни кажат точно и конкретно какво имат на ум. Домашните ни любимци имат своите начини за общуване - проблемът е, че невинаги можем да ги разберем! Добрата новина е, че ние сме тук, за да ви помогнем!

Предлагаме ви 15 тайни, които вашият космат другар не може да ви сподели, но би се радвал да знаете.

 • Невинаги разбирам какво ми казваш

Въпреки че знам средно около 165 човешки думи, разбирам тона на гласа ти много по-добре! И особено ми харесва, когато ми говориш с онзи висок глас, така че продължавай в същия дух!

куче човекСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
 • Махащата опашка невинаги означава, че съм щастлив

Има много причини да размахваме опашка. Можете да разберете как се чувствам, като обърнете внимание на позицията на опашката ми. Поклащането на ханша и отпуснатите движения настрани обикновено са знак, че съм в добро настроение, докато когато държа опашката си високо и вдървено, вероятно съм в състояние на силна възбуда.

 • Не съм лош, просто ми е скучно!

Не исках да дъвча мебелите, просто имах нужда да направя нещо! Проучванията показват, че средно съм толкова умен, колкото човешко двегодишно хлапе, така че когато действам, има вероятност да се нуждая от повече внимание и упражнения.

куче човекСнимка: iStock

 • Изпитвам стрес, също като теб

Може да не съм на работа всеки ден, но моят свят може да бъде също толкова стресиращ, колкото твоя. Това, от което се нуждаят, е да ми създадеш успокояваща рутина, на която мога да разчитам. Опитай се да не променяш прекалено много средата ми и бъди последователен! 

 • Имам нужда от ваканция, също като теб

Да, последователността ми помага да се чувствам в безопасност, но все пак животът е баланс. По природа съм изключително любопитен и винаги съм готов за приключения! Нямам нужда от изискани пътувания или ваканции – дори посещение на близкия парк за кучета или завиване на ляво, вместо надясно по време на ежедневната ми разходка – това ще ми позволи да видя всички нови гледки и да помириша различните миризми.

куче човекСнимка: iStock

 • Промяна в поведението ми може да означава, че нещо не е наред

Аз съм създание на навика и дори фина промяна в поведението ми може да бъде червен флаг. Ако внезапно започне да ми отнема повече време от обикновено да изям вечерята си или се уморявам по-лесно, докато играя, моля те, заведи ме на ветеринарен лекар, за да се увериш, че всичко е наред.

 • Може да счупиш лакомството ми наполовина (обещавам, че няма да усетя разликата)

Вероятно вече сте разбрали това, но кучетата обичат, когато им двате лакомства. Това е чудесен начин да заздравите връзката, която имаме със своя стопанин! Ако счупите денталната ми пръчица на две (или дори на четвъртинки, ако са по-големи), това пак ще ни донесе удоволствие от почерпката, но ще ни спести трупането на излишни килограми.

куче човек страхСнимка: iStock

 • Мога да хапвам и човешка храна!

Има много храни, които могат да се консумират както от хора, така и от кучета. Опитайте да добавите малко сладки картофи (повече фибри) или от богатите на антиоксиданти горски плодове, а защо не – пълните с витамини броколи, към хапването ми. 

 • Обърквам се, когато променяш правилата

Защо понякога ме пускаш на дивана, а друг път не? Защо могат да скоча и да ти покажа колко се радвам, а ми се караш, когато го правя с гостите ти? Просто искам да те направя щастлив, така че, моля, вземи решение относно правилата и бъди последователен, за да знам как да ти угодя. 

куче човекСнимка: iStock

 • Отговарям по-добре на награди, не на наказания

Ако възнаградиш доброто ми поведение с похвала или лакомство, вероятно ще продължа да правя „доброто“ нещо, защото обичам да си щастлив. Е, харесвам и лакомствата. Но ако наказваш лошото ми поведение, като ми крещиш и сочиш неща, за мен е по-трудно да разбера посланието ти. 

 • Дори да съм стар и с артрит, все пак имам нужда от упражнения

Ако съм стар и започвам да забавям темпото, разбираемо е първият ти инстинкт е да ме оставиш да си почивам колкото е възможно повече. Но всъщност редовните упражнения са абсолютно задължителни за всяко четириного, без значение от възрастта му, стига да са премерени и умерени.

 • Моля те, остави ме да подуша!

Знам, че може би те подлудява, но моля те, остави ме да подуша по време на разходката си! Аз виждам света през носа си, така че не ме карай да бързам, когато се опитват да вляза в час със случващото се в квартала и да получа информация за всичко, което се случва.

куче човекСнимка: iStock

 • Да ме пуснеш в задния двор не е същото като да ме изведеш на разходка

Освен че имам нужда да проверя какво се случва в квартала, аз съм и товарно животно, което обича да се социализира. Ако ме оставиш сам в задния двор, има голям шанс просто да стоя и да чакам да ме пуснеш обратно вътре, където мога да участвам в действието. Това ме кара да се чувствам самотен.

 • Обичам да имам собствени играчки

Обичам да имам неща, които принадлежат изключително и само на мен, така че моля те осигури ми купа за храна, играчки и легло. Ако случайно открадна някой твой чифт обувки и ги сдъвча (съжалявам!), това може да е знак, че имам нужда от повече неща, с които да ангажирам вниманието си.

куче нервноСнимка: iStock

 • Просто искам да си щастлив

Ти означаваш света за мен и нашата връзка е по-дълбока, отколкото си мислиш. Аз съм изключително чувствителен към твоите емоции. Когато си стресиран, това се отразява и на мен, а когато си щастлив, това ме изпълва с радост. Мога лесно да разчета езика на тялото и емоциите ти, така че направи всичко възможно да ми се усмихваш повече, дори ако си имал лош ден. Защото ако знам, че с теб всичко е наред, това означава, че целия свят е едно по-хубаво място!

 

 

Виж още