4 начина как да изгорите енергията на кучето си у дома

куче вкъщи Снимка: iStock

С настъпването на есента и зимата, за съжаление, не само лошото време навън, но и честите настинки могат да ни задържат за по-продължителни периоди и дома. Какво да направим с необходимостта от раздвижване на домашния си любимец обаче, когато нямаме възможност да му осигурим обичайните упражнения, умствена стимулация и взаимодействия в ежедневието си. 

куче вкъщиСнимка: iStock

Ако сте болни, с отслабен имунитет или нещо друго ви задържа вкъщи, ето някои идеи, които можете да приложите в помощ на нелеката задача да изморите домашния любимец, без да напускате пределите на дома си.

  • Търсене на лакомства

Знаем, че котките са домашните любимци, добре известни като ефикасни хищници. Не забравяйте обаче, че кучетата също обичат да ловуват! За това, вместо да давате обичайната порция гранули за закуска на косматия си другар директно в купичката му, както обикновено, усъвършенствайте ловните му инстинкти! За целта – скрийте част от яденето или някое от любимите лакомства на четириногото на различни места из дома си. И нека търсенето да започне!

Dogsandcats.bg

куче вкъщиСнимка: iStock

  • Пъзел игри

В по-големите зоомагазини има голямо разнообразие от различни играчки за кучета тип пъзел. Те са страхотен вариант за моментите, когато нямате възможност да изведете на обичайната разходка домашния си любимец, тъй като ще ангажират вниманието му за по-продължителен период от време.  

куче вкъщиСнимка: iStock

  • Заложете на класиката

Кой казва, че трябва да сте в парка, за да играете на хвърляне и донасяне? Ако разполагате с достатъчно пространство в дома си, то имате всичко, от което се нуждаете! Една 15-минутна сесия с любимата топка на домашния ви любимец не само, че ще раздвижи животното, но и ще повдигне и вашето настроение! А ако косматия ви другар е по-скоро любител на дърпането на въже, то това също може да бъде забавен начин да изгорите (поне част) от енергията му. 

куче вкъщиСнимка: iStock

  • Научете го на нов трик

Използвайте цялото допълнително свободно време, което имате, за да научите косматия си спътник на нови трикове. С помощта на любимите лакомства на кучето можете да наваксате с дресурата или да затвърдите вече усвоени команди. 

куче вкъщиСнимка: iStock

Вижте още: 

5 игри за раздвижване на ума на кучето в дъждовен ден

5 начина да зарадвате кучето си тази есен

Виж още