5 начина, по които кучето показва привързаността си

куче човек Снимка: iStock

А ко наскоро сте се сдобили с домашен любимец, вероятно се чудите – дали той се чувства добре с вас и дали усеща ли връзка помежду ви. При някои домашни любимци това отнема дни, докато други, особено ако са осиновени и са имали тежък живот преди да ви срещнат, може да се нуждаят от повече време, за да свикнат и да се привържат. Ето пет признака, че сте на прав път и косматият ви другар вече се усеща по-свързан с вас.

куче ближе човекСнимка: iStock

  • Не се опитва да избяга през вратата

Ако кучето ви се чувства свързано с вас, то ще търси компанията и присъствието ви, а няма да се втурва през вратата всеки път, когато я отворите в отчаян опит да се измъкне. Животното ще ви обръща внимание, ще се старае да ви угоди и ще изпълнява командите ви. 

  • Отпуска глава върху вас

Не всички кучета се радват на гушкането и други прояви на нежност от страна на стопаните си, но ако домашният ви любимец опира глава в скута или крака ви, това е сигурен знак, че ви се доверява и се чувства свързан с вас. 

Dogsandcats.bg

куче стопанин боленСнимка: iStock

  • Продължителен зрителен контакт

Куче, което не се чувства свързано с вас, може изобщо да не ви поглежда, особено ако е уплашено или нещо го тревожи. От друга страна, ако животното се е привързало към вас, то ще ви гледа продължително и ще търси погледа ви. А щом го погледнете – ще видите цялата обич и привързаност, които то изпитва!

  • Липсвате му

Кучето ви вълнува ли се, когато се приберете у дома? Безразличният домашен любимец не би се интересувал дали сте вкъщи или не, но привързаното четириного ще подскача от радост всеки път, когато ви види. На някои кучета може да им залипсвате дори през времето, което прекарвате под душа!

куче ближе човекСнимка: iStock

  • Опитва се да ви угоди

Обучението може да бъде по-трудно при някои породи кучета, тъй като представителите им са по-упорити в сравнение с други. Въпреки това, домашен любимец, който наистина се чувства свързан със стопанина си, ще следва правилата по най-добрия начин, който знае. Той ще върви до вас, вместо да дърпа каишката и ще идва при повикване. С други думи – ще се опитва да ви угоди.

куче стопанинСнимка: iStock

Вижте още: 

Харесва ли му на кучето да го прегръщаме

5 най-чести грешки при стопани на кучета без опит

Виж още