5 причини защо кучето ви няма търпение есента да дойде!

куче есен Снимка: iStock

М ного от нас нямат търпение да отпият от първото си за сезона лате с аромат на тиква, да извадят любимото си есенно палто и мекия си пуловер, който сякаш „си отива с всичко“. Но какво да кажем за нашите кучешки приятели? Развълнувани ли са и те като нас, че лятото скоро си отива? Макар дните да стават по-кратки и да вали по-често обаче, има много причини, поради които домашните ни любимци обичат есента и всичко, което най-пъстрият сезон може да предложи!

куче есенСнимка: iStock

За да приветстваме есенния дух, предлагаме ви заедно да разгледаме 5 от любимите занимания на косматите ни другари през есента. Въпреки че те самите няма как да потвърдят, по ентусиазма и блясъка в очите им можем да заключим, че четириногите определено я обичат, защото:

  • Има много купчини с листа, в които да се въргалят

Има кучета, които могат да се забавляват в събраните на купчини паднали листа с часове. Въпреки откровения ентусиазъм на четириногото ви приятелче обаче, уверете се, че купът, където се забавлява, е пълен само с листа – безопасността преди всичко!

Dogsandcats.bg

куче есенСнимка: iStock

  • По-хладното време означава по-дълги разходки, нали?

Има едни красиви есенни дни, когато слънцето леко ни гали с лъчите си, навън е цветно и красиво, а температурата е сякаш създадена за разходки! Е, ние може и да навлизаме в леко романтични размисли, но е факт, че за много кучета по-хладното есенно време е далеч по-подходящо за по-дълги разходки, отколкото лятната горещина.

куче есенСнимка: iStock

  • Снимките са по-цветни и по-лесни

Няма нужда да дебнете кучето си с часове, за да избегнете пряката слънчева светлина. А и е толкова лесно да направите красив фотос през есента – фонът в парка, където и да застанете, е обагрен в красиви цветове, нали? 

куче есенСнимка: iStock

  • Можете да похапнете тиква заедно

И преди сме споменавали, че тиквата е сред супер храните на есента. Ние обичаме да я добавяме навсякъде, където можем – сладкиши, кафе или супи. А що се отнася до домашните ни любимци – неподсладено пюре или печена намачкана тиква е чудесен начин за разнообразяване на менюто по здравословен и полезен начин. 

куче тикваСнимка: iStock

Вижте още: Защо да добавим тиква към менюто на кучето си тази есен

  • Има толкова много празници… И толкова много вкусотии!

Независимо дали празнувате Хелоуин или не, да поглезите кучето си със специално сезонно лакомство никога не е излишно. А и след есента идва зимата, а празничният сезон значи още подаръци, внимание и забавления – както за вас, така и за четириногото ви другарче!

куче есенСнимка: iStock

 

 

 

Виж още