5 причини защо Сибирското хъски е идеалното допълнение към вашето семейство

Сибирско хъски Снимка: iStock

М акар че у нас летата започват да стават все по-горещи, а Сибирските хъскита по начало живеят на места с по-хладен климат, достатъчна е само една кратка разходка в близкия парк, за да се разминете с поне един представител на породата. Да, факт е, че тези красиви и пухкави кучета стават все по-популярни, а красивият им външен вид, пухкава козина и игрив нрав несъмнено ги правят любими на малки и големи. 

сибирско хъскиСнимка: iStock

Всеки стопанин или любител на породата Хъски вероятно ще ви каже, че тези кучета са възможно най-сладките, верни и чудесни другари. Въпреки че имат история като работни кучета, те ще са доволни да се свият на килима до вас (или върху вас, стига да можете да се справите с тежестта им!). 

Ето и пет причини – в случай, че имате нужда от още доказателства, разбира се, които доказват, че най-добрата работа, която можете да дадете на едно Сибирско хъски е да бъде добър семеен домашен любимец.

Dogsandcats.bg
  • Сибирските хъскита са страхотни приятели за джогинг

Ако сред новогодишните ви решения присъства и това да влезете в по-добра форма, то смятайте Сибирското хъски за свой нов най-добър приятел. Тези домашни любимци са страхотни партньори за джогинг – особено при по-хладно време. Представителите на породата са известни с това, че са активни, обичат упражненията и се чувстват най-добре в домакинства, където имат достатъчно място да играят и тичат. Поради дебелата им козина обаче, внимавайте с разходките в по-горещите летни дни.

Сибирско хъскиСнимка: iStock

  • Тези кучета са страхотни с децата

Кучетата безспорно са най-добри приятели на хората, но не всички породи са страхотни с децата. Истината е, че вината не е изцяло тяхна – малчуганите са много непредсказуеми и е необходим специален подход, за да ги научим как да се отнасят правилно към домашните любимци. 

Сибирските хъскита са една от най-добрите породи са домакинства с малки деца. Ако имате малко човече, което тича наоколо, не забравяйте да наблюдавате всяко взаимодействие, което то има с кучето си, защото дори и най-сладките четириноги могат да се изплашат или раздразнят от твърде шумно хлапе, което ги дърпа за ушите или опашката.

Сибирско хъскиСнимка: iStock

  • Хъскитата не знаят що е студ

Имате ли навик да се криете на топло през зимата? Е, ако имате Сибирско хъски у дома, то разходките в хладните месеци ще станат една идея по-забавни за вас. Козината на тези кучета е сякаш „изработена по поръчка“ и те са повече от щастливи да са навън през зимата. Повярвайте ни – няма нищо толкова забавно, колкото ентусиазираните Хъскита, които си играят навън в снега!

Сибирско хъскиСнимка: iStock

  • Сибирските хъскита обичат да са заети с нещо

Въпреки че една от най-важните работи за домашния в любимец безспорно е да бъде ваш най-добър приятел (и няма нищо лошо в това), техните предци са били работни кучета. Сибирските хъскита са известни с тегленето на шейни, участвали са и в различни екипи за търсене и спасяване на хора по време на Втората световна война. Така че – факт е, че тези кучета обичат да са заети с нещо!

Сибирско хъскиСнимка: iStock

  • Поддават се лесно на дресура

Според Американския киноложки клуб Сибирското хъски е „умерено нетърпеливо да угоди на стопанина си“. Тези кучета са много адаптивни, приемат добре обучението и дори да се изискват няколко опита за дадена команда, в крайна сметка ще постигнете добър резултат – стига да сте търпеливи и упорити.

Заложете на обучение чрез положително подсилване – кучетата реагират по-добре на похвала или лакомства, отколкото на наказание. 

Сибирско хъскиСнимка: iStock

Сибирските хъскита са страхотни домашни любимци, любящи и лоялни. Обикновено се разбират добре с децата и се чувстват най-добре в семейства, които водят активен начин на живот. И не на последно място – подгответе се, че зимата е техният любим сезон!

 

Виж още