6 неща, които само кучето ви знае за вас

куче Снимка: iStock

К огато сме сами вкъщи и знаем, че никой не ни наблюдава, всеки от нас има своите навици и привички, които могат да се сторят странни за останалия свят. Само най-близките до вас хора са ставали свидетели на това ваше „тайно“ поведение, но за домашния ви любимец – то е част от ежедневието. Рядко се замисляме, че кучето ни е единственото живо същество на света, което знае толкова съкровени неща за нас. 

кучеСнимка: iStock

Подбрахме 6 от тях – приемете ги с усмивка, косматият ви приятел гарантирано няма да ви издаде!

  • Знае всички песни, които слушате тайно

Кучето ви е ставало свидетел на много от музиката, която обичате да слушате, когато сте сами вкъщи. Дали става въпрос за балади от 80-те години или някои от хитовете на „Спайс Гърлс“ – за него няма нищо скрито. А ако се е присъединявало със свой собствен лек вой или танц към вас – значи картинката на синхрон е пълна. 

Dogsandcats.bg
  • Знае кои сериали и шоута НАИСТИНА гледате

Няма смисъл да отричате – за пред приятелите ви вие гледате само най-новите продукции на Netflix и HBO, нали? Вашият четириног приятел обаче знае, че си падате и по ретро класики като „Двама мъже и половина“ или „Сексът и градът“, например, които обичате да превъртате понякога в малките часове на нощта. 

кучеСнимка: iStock

  • Знае колко време действително прекарвате пред огледалото

Дали ще се подготвяте за важна среща или просто ще пробвате коя дреха ви стои по-добре. А може би водите своите „малки разговори“ със себе си, ако ви предстои интервю за работа– хората сме склонни да прекарваме повече време пред огледалото, отколкото си признаваме. Вашето куче обаче е ставало свидетел точно колко често „си говорите“ с отражението си – и няма нищо против!

кучеСнимка: iStock

  • Знаят, че тайно проверявате профила на бившия/бившата си

Да, знаем – вие не го правите никога, нали? И никак не ви вълнува кое е новото момиче/момче, което се появява на снимките на бившия ви възлюбен/а. За ваш късмет – дори и да вижда, че го правите, четириногият ви приятел няма да ви издаде. 

  • Знаят, че чатите и публикувате статуси от тоалетната. 

Ако кучето ви има склонност да ви следва навсякъде, то със сигурност влиза с вас и до тоалетната. Така че има голяма вероятност домашният ви любимец да е видял как си чатите с половинката или завързвате флирт в някой от сайтовете за запознанства, докато стоите на тоалетната чиния. Няма смисъл да отричате – а и то няма доказателства, нали?

Вижте още: Защо кучето ви следва и влиза с вас в банята

  • Знае как изглеждате в най-мързеливите си дни

Когато без да искате изпуснете кубче лед от хладилника, здравият разум повелява да го вземете и да го хвърлите в мивката. Кучето ви обаче знае, че понякога, когато сте сами и нямате желание за нищо, освен да мързелувате, тайно го подритвате под хладилника. И че понякога не си миете добре ръцете, след като сте били в тоалетната и използвате само мокри кърпички. Не се тревожете – косматият ви приятел няма нищо против моментите, в които просто искате да си лежите и мързелувате. Стига той да е наоколо и да го прави с вас!

кучеСнимка: iStock

В заключение –

не забравяйте, че си има причина кучето да бъде обявено за най-добър приятел на човека. А има нещо много мило в това, че те не ни преценяват по нашите странни навици, а ни обичат безрезервно заедно с тях. 

 

Вижте още:

6 съвета как да бъдете по-добър човек за вашето куче

Защо е полезно да говорим „като на бебе“ на кучето си

Виж още