6 съвета за скриване на хапчета в храната на кучето ни

куче лекарство Снимка: iStock

К учетата са доста подли животни, когато става въпрос за приемане на лекарства. Точно, когато си мислите, че сте поставили хапчето в гърлото на питомеца си, то се озовава на пода пред вас, покрито със слуз и доста трудно за разпознаване… 

Да,

да дадем таблетка на косматия си другар безспорно може да се превърне в истинско състезание по надлъгване! А по-лошото е, че се случва и да откриете изплютото хапче часове по-късно, без да сте разбрали, че кучето не е приело лекарството си.

Dogsandcats.bg

Нещо повече – няма как да сте сигурни, че това се е случило днес или миналата седмица! 

Лесен начин да дадете хапче на кучето си, е да го направите, без животното да знае. Като например – да скриете таблетката в храната му. Звучи просто, но и тук има някои тънкости, които да приложите, защото, не забравяйте, че макар да не могат да четат мисли, косматите ни другари са изключително интуитивни животни!

  • Съвет #1

Поставете лекарството в парче сирене. Меко крем сирене е идеален вариант. Оформете топка, в чиито център е хапчето и го дайте на вашето куче. То вероятно дори няма да разбере, че лекарството е вътре.

куче лекарствоСнимка: iStock

  • Съвет #2

Скрийте хапчето в месо, като например черен дроб или хот-дог наденичка. Повечето кучета харесват вкуса на тези храни и с желание ще си хапнат от тях. Просто пъхнете таблетката в средата или оформете топка около нея. 

  • Съвет #3 

Поставете лекарството в топка фъстъчено масло. Освен че има добър и изразителен вкус, то ще накара животното да се облизва прекомерно поради лепкавата си консистенция. А домашният ви любимец вероятно ще бъде толкова разсеян от облизването си, че дори няма да забележи малкото хапче, скрито вътре.

Забележка: Фъстъченото масло трябва да е натурално, без добавки на сол или други вкусове.

  • Съвет #4

Натрошете хапчето на прах и го скрийте в храната на кучето. Поставете таблетката в торбичка и използвайте чук, а след това добавете получената консистенция в обичайното ядене на животното.

куче лекарствоСнимка: iStock

  • Съвет # 5

Снабдете се с лакомства, специално създадени за скриване на лекарства. Те обикновено имат джобове вътре в тях, където можете да поставите таблетката. 

  • Съвет #6

Не позволявайте на кучето да види, че криете лекарството в храната или в някое от лакомствата му. Някои четириноги отказват да сложат в уста всичко (колкото и да го обичат), ако видят, че стопаните им ги манипулират. 

куче лекарствоСнимка: iStock

Освен това, ако животното може да помирише хапчето, скрито в лакомството, то най-вероятно няма да го изяде.

Виж още