7 безпогрешни признака, че кучето ви има пълно доверие

куче човек доверие Снимка: iStock

У становяването на доверие с кучето ви е от основно значение за изграждането на силна, хармонична връзка помежду ви. Това е крайъгълният камък, който отразява дълбокото ниво на комфорт и разбиране, които имате помежду си. Разбирането на признаците на доверие, които косматият ви другар демонстрира, ще ви помогне да осигурите по-сигурна, безопасна и хармоничка среда за косматия си другар. 

куче човек довериеСнимка: iStock

Предлагаме ви да разгледаме заедно 7 безпогрешни признака, че кучето ви има пълно доверие.

  • Отпуснат език на тялото

Куче, което ви има пълно доверие, ще демонстрира спокоен език на тялото. Може да забележите, че питомецът ви често лежи по гръб с открит корем – уязвима позиция, която показва, че се чувстват безопасно във ваше присъствие. Този знак на доверие е от решаващо значение, тъй като показва, че животното се чувства достатъчно сигурно, че да остави бдителността, когато сте наоколо, осланяйки се на вашата грижа и защита. 

Dogsandcats.bg

куче човек довериеСнимка: iStock

  • Следва ви наоколо

Ако кучето ви следва из къщата, това е знак за доверие и приятелство. Поведението, често определяно като прилепчиво, всъщност показва, че домашният ви любимец се чувства най-сигурен и щастлив във ваше присъствие. И предпочита да е близо до вас, независимо с какво се занимавате. 

  • Търсене на комфорт по време на стрес

Когато едно куче ви търси за утеха по време на гръмотевична буря, заря или ако не се чувства сигурно в нова среда, това е ясен индикатор, че то ви вярва и разчита, че ще го защитите. Това поведение показва, че косматият ви другар гледа на вас като на източник на комфорт и безопасност. 

куче човек довериеСнимка: iStock

  • Разкриване на врата и корема

Куче, което излага врата и корема си пред вас, демонстрира пълно доверие. Тези зони са най-уязвимите части от тялото на животното и тяхното излагане означава, че то се чувства напълно безопасно около вас. 

куче човек довериеСнимка: iStock

  • Поддържане на зрителен контакт

Контактът с очи може да е знак на конфронтация в света на кучетата, но с доверени хора четириногите често поддържат нежен и продължителен зрителен контакт. Това освобождава окситоцин – както при вас, така и при кучето, което укрепва връзката и увеличава взаимното чувство на обич и доверие. 

  • Дремва си дълбоко във ваше присъствие

Ако кучето ви спи дълбоко, когато сте наоколо, това е знак, че се чувства невероятно безопасно с вас. Четириногите са най-уязвими, когато спят, така че готовността на питомеца ви да се отдаде на дълбока дрямка във ваше присъствие показва, че ви има огромно доверие.

куче спиСнимка: iStock

  • Носи ви любимите си играчки

Когато кучето ви носи играчките си, това не означава само покана за игра, но е и жест на доверие, обич и привързаност. Това показва, че косматият ви другар гледа на вас като на свой приятел, на когото може да довери най-ценните си вещи. 

кучеСнимка: iStock

Разпознаването на признаците на доверие у кучето ви може да ви осигури по-дълбока представа за силата на връзката помежду ви. Всеки от тези знаци е доказателство, че домашният ви любимец гледа на вас като на пазач и доверен лидер. Продължавайте да подхранвате това доверие и можете да си гарантирате, че връзката с косматия ви другар ще остане силна, любяща и взаимно възнаграждаваща.

Вижте още:

Защо кучетата заравят любимите си неща?

4 упражнения за повишаване на увереността на кучето ви

Виж още