7 начина да се позабавлявате с кучето си на закрито

куче Снимка: iStock

П онякога дългата разходка или отскачане до парка за кучета просто не е възможна. Когато сме болни или времето е лошо, намирането на начини да раздвижим домашния си любимец изисква малко креативност. 

Следващият път, когато се окажете в капан вътре и имате усещането, че ще полудеете, можете да опитате една или повече от тези забавни дейности на закрито! 

куче вкъщиСнимка: iStock

  • Донеси топката!

Това може би е най-основната и предпочитана форма на кучешко забавление, но това не променя факта, че кучетата просто обичат играта на донасяне! Дългите коридори са чудесни за подхвърляне на любима играчка или топка, но можете да проявите и малко творчество. Опитайте да използвате стълбите или да поставите „скокове“, направени от възглавниците на дивана по пътя на животното, за да увеличите трудността.

Dogsandcats.bg

куче вкъщиСнимка: iStock

  • Пътека с препятствия на закрито

Разчистете всекидневната си – време е къщата ви да се превърне в закрит спортен център! Създайте своя собствена импровизирана писта с препятствия, като използвате всички материали, които имате под ръка.

  • Криеница

Тази игра не само ще раздвижи тялото и ума на домашния ви любимец, но и ще му помогне да научи (засили) командите за припомняне. Когато става въпрос за тази дейност на закрито, колкото повече, толкова повече! Или с други думи – можете да включите и другите членове на семейството си. Накарайте домашния си любимец да седне и да изчака, докато всички човешки участници се скрият на различни места из къщата. Щом сте готови, извикайте кучето си да дойде и да ви намери!

куче самоСнимка: iStock

  • Обучение

Стопаните на четириноги често посочват липсата на време като причина за недотам задоволителните резултати по отношение на обучението на кучетата си. Възползвайте се от деня на закрито, за да поработите върху основни команди или да добавите няколко нови умения към репертоара с трикове на питомеца си. 

Една тренировъчна сесия, колкото и кратка да е тя, изразходва умствена и физическа енергия, изгражда увереност и укрепва връзката човек-животно. И, разбира се, получавате допълнителното предимство на добре възпитаното четириного.

куче вкъщиСнимка: iStock

  • Стълби

Стълбите създават страхотна кардио тренировка! Възползвайте се от тях, за да изморите лудото си кученце. Имайте предвид обаче, че може да се наложи самите вие да се присъедините към забавлението, за да мотивирате косматото си приятелче!

  • Тренировка за носа

Работата с носа и стимулирането на обонянието са неща, с които всяко куче с радост ще се ангажира. Има различни упражнения, с които можете да тренирате способностите на косматия си другар да следва определена миризма. Най-лесната от които е: просто скрийте няколко негови любими лакомства из къщата си, а след това изпратете животното да ги търси! 

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Активни пъзели и играчки

Пъзелите се предлагат във всякакви форми, размери и нива на сложност. Някои са неподвижни и могат да се решат от животното без много физическа активност. Други са предназначени да накарат кучето ви да се движи и работи за своята награда. 

 

Виж още