7 странни и неудобни неща, които кучетата правят

куче двойка Снимка: iStock

Н ауката ни е дала много отговори, когато става въпрос за странното поведение на кучетата. Независимо дали следват стопаните си от стая в стая или късат чисто новите ви маратонки - свикнали сме да вярваме, че за всичко си има причина. Има обаче някои неща, които четириногите правят, които не само противоречат на всяка логика, но и са... добре, нека го кажем директно – странни и неудобни. 

куче ближе подаСнимка: iStock

Ако имате домашен любимец, несъмнено сте изпитали някои от тези неудобства. 

  • Посядане директно на краката ви

Вие миете чиниите, говорите по телефона или си почиствате зъбите, а кучето ви е там с вас, деликатно разположило се на краката ви. Може би смята, че ви прави услуга, като ви държи допълнително топло? Или може би не иска да ви остави и за секунда! Така или иначе, четириногите намират начин да седнат на краката ни в най-неподходящите моменти, като например, когато водим сериозен разговор лице в лице с някой. И никой все още не знае точната причина за това поведение. 

Dogsandcats.bg
  • Изхождане на най-неподходящите места в най-лошия момент

Когато трябва спешно да отидат до тоалетна, кучетата често избират най-лошите места. Включително – на тротоара на път към градинката по време на сутрешната ви разходка или пред входа – на стълбите, вместо на тревата. 

Вижте още: Защо кучето ви гледа, докато се изхожда

куче изхожданеСнимка: iStock

  • Гледа ви в най-интимните ви моменти

Кучетата нямат проблем да са до вас в най-интимните ви моменти – буквано най-личните. Усамотявате се за първи път с нов човек? Можем да ви гарантираме, че ако домашния ви любимец не хленчи пред вратата то е, защото вече е вътре в стаята и наблюдава какво се случва.

  • Опитват се да участват в най-интимните ви моменти

„Уау, звучи така, сякаш или нараняваш моя човек, или си прекарваш страхотно с него – така или иначе, аз също съм тук!“ Ако кучето ви спи в леглото ви, то смята, че има право да бъде там, когато пожелае. И ще отстоява правото си. 

куче човекСнимка: iStock

  • Крие лакомствата и играчките си в леглото ви

След дълъг работен ден няма нищо по-приятно от това да се отпуснете в леглото си. Е, стига в него да няма трохи от лакомства и лигави играчки, заровени между чаршафите. Ако погледнете нещата от друга страна обаче, домашният ви любимец просто е смятал, че ви прави услуга, като предостави остатъците от най-ценните си притежания. 

куче играчкиСнимка: iStock

  • Опровержение на всичко хубаво, което сте казали на приятелите си за него

Ако сте като нас, то вероятно винаги сте готови да убедите всеки защо трябва да си вземе куче. Говорите за безусловната обич, как обучението може да отнеме време, но в същото време е възнаграждаващо и не може да се сравни с нищо друго... 

куче си играе с чорапиСнимка: iStock

И точно когато приключите с обясненията, убедени в правотата на доводите си, домашният ви любимец прави нещо, което да опровергае всичко до момента. Дали ще донесе в средата на хола ви чифт разкъсано бельо, ще започне да хленчи и да тича наоколо, сякаш къщата гори без видима причина... Винаги има по нещо. Защото, знаете ли, кучешка логика...

  • Почиства се в най-неудобните моменти

И под „почистват се“ нямаме предвид просто да облизват лапите си. Тук включваме и интимните части. И бъдете сигурни, за целта домашният ви любимец ще избере най-смущаващият и неподходящ момент. Когато имате гости с малки деца, например.

куче се ближеСнимка: iStock

Кое е най-неудобното нещо, което вашето куче е направило? Кажете ни в коментарите по-долу!

Вижте още: 

Защо кучето обича да спи в дрехите ви

 

Виж още