Безопасно ли е да използваме лют червен пипер, за да защитим мебелите от кучето си

куче стол Снимка: iStock

М алките кученца опознават света главно чрез устата си, за това и за стопаните може да се окаже известно предизвикателство да обучат домашния си любимец да стои далеч от определени неща. Лютият червеният пипер е популярен начин за маркиране на предмети, които не искате косматият ви другар да дъвче или ближе. И тъй като този метод набира все по-голяма популярност, решихме да отговорим на най-често задавания въпрос, свързан с него: Безопасно ли е да използваме лют червен пипер, за да отблъснем кучето си от мебелите, които не желаем да дъвче?

куче столСнимка: iStock

Функция

Обикновено лютият червен пипер се използва, за да се направят храните пикантни. Въпреки това, често той влиза в употреба на стопаните на четириноги като естествено отблъсква питомците им от определени предмети. Това е така, защото пиперът предизвиква леко парене, което естествено кара животното да се отдръпне. 

Вреден или не?

Въпреки че лютият червен пипер не е вреден за домашния ви любимец и облизването му няма да му навреди, поглъщането на твърде много от него може да причини киселини и лошо храносмилане – реакция, сходна на тази при хората. Страничните ефекти от употребата му като средство за предпазване на мебелите ви от дъвченето на кучето ви, включват дразнене на очите (ако то случайно потърка първо лапите, а след това муцуната си).

Dogsandcats.bg

куче столСнимка: iStock

Ако използвате този метод, задължително наблюдавайте домашния си любимец. И се уверете, че не поглъща твърде голямо количество от пипера. 

 

 

 

Виж още