Има ли нужда кучето ми от одеяло?

куче одеяло Снимка: iStock

О деялата са нещо, което всеки от нас има у дома, особено полезни през хладните есенно-зимни месеци. И докато ние нямаме съмнение, че няма нищо по-уютно от това да се сгушиш в меко одеяло през мразовит ден, то няма как да не се запитаме – имат ли нужда и домашните ни любимци от одеяла?

Въпреки че можем да ги пренебрегнем неволно, одеялото е малък и прост, но много комфортен артикул, от който косматият ви другар може да има нужда. То ще осигури на питомеца ви топло и удобно местенце за лягане, ще му позволи да се отпусне и да дремне в комфорт. 

куче спиСнимка: iStock

Защо кучетата имат нужда от одеяла?

Ако някога сте оставяли одеяло на дивана или на леглото си, то има голяма вероятност да сте хванали домашния си любимец да дремва сладко сгушен в него. Същото се отнася и за купчина с пране – едва ли има куче, което да пропусне да не дремне отгоре му! Концепциите тук са същите – домашният ви любимец обича да лежи върху нещо, което е меко, удобно и мирише на вас!

Dogsandcats.bg

Одеялата осигуряват топло и меко местенце за лягане на домашния ви любимец. Те поемат миризмата на околната среда, така че осигуряват допълнително ниво на комфорт на животното, благодарение на познатия аромат.

От друга страна, поставянето на одеяло – върху мебелите или дори върху леглото на четириногия ви другар, ще ви помогне да ги защитите от косми и драскотини. И в крайна сметка – да удължите живота на тези предмети. Te се перат много по-лесно, а да ги сменяте регулярно излиза много по-евтино. Освен това: 

  • Одеялата могат да означават "специално място"

Тъй като кучетата естествено са склонни да подремват върху одеяло, независимо къде е поставено то, по този начин можете да насочите домашния си любимец къде е предпочитаното от вас място за дрямка. Например, може да не искате да покриете целия си диван, защото не е удобно при сядане. Вместо това, ако покриете само едната част от него, това може да помогне на кучето ви да се ориентира къде му е позволено да дремва на дивана и къде – не.

куче спиСнимка: iStock

  • Одеялото мирише познато

Както споменахме по-горе, кучетата харесват одеялата по две основни причини (можем само да предполагаме кои са те, тъй като четириногите не могат да ни кажат!) – те им осигуряват удобно място за спане и имат позната, успокояваща миризма. 

  • Одеялата са многофункционални по време на пътуване

Ако пътувате с кучето си, то не пропускайте да сложите в багажа си и едно одеяло. Както споменахме по-горе, то ще осигури комфорт на домашния ви любимец – то е топло и мирише познато! Освен това, одеялото има различни приложения по време на пътуването – с него можете да покриете мебелите в хотела, за да ги предпазите или да обособите специално място за релакс на косматия си другар. 

куче одеялоСнимка: iStock

В заключение, лично според нас, всяко куче заслужава да има собствено одеяло! Бъдете сигурни, че четириногият ви другар ще оцени предоставената му възможност да си дремне по-удобно, комфортно и да се сгуши в нещо меко!  

 

Виж още