Как да подарите на кучето си един идеален ден

Немска овчарка Снимка: iStock

К ато собственици на домашни любимци, всички ние искаме косматите ни другари да имат възможно най-добрия живот. Това включва осигуряване на храна, редовни упражнения и много любов, отдаденост и внимание. Замисляли ли сте се обаче, как бихте могли да подарите на питомеца си един идеален ден?

Независимо дали ще е по случай рождения му ден, разполагате със свободен уикенд без конкретни планове или просто искате да покажете на домашния си любимец колко го обичате – ето няколко идеи как да прекарате качествено време с четириногия си спътник. Така, че да направите деня му изключително специален!

Ши ТцуСнимка: iStock

Планирайте идеалната сутрин за домашния си любимец

Dogsandcats.bg

Защо не започнете почивния си ден с приятна дълга разходка в близкия парк? Кучетата обичат да изследват и да надушват нови аромати, така че оставете животното да поеме водещата роля. Вместо да бързате (както обикновено), за да преминете към следващата си задача или ангажимент, просто се насладете на разходката. Можете да вземете със себе си топка или фризни, с които да поиграете. 

Лежерната сутрешна разходка е и чудесна възможност да поработите върху обучението на четириногото, да упражните някои от основните команди за послушание или да изпробвате нови трикове. Така че, не забравяйте да вземете със себе си достатъчно лакомства, за да направите сутринта на животното още по-приятна. 

куче извинениеСнимка: iStock

Как изглежда идеалният обяд

След упражненията на открито кучето ви със сигурност ще е гладно. Поглезете го със специално ястие или лека закуска, като например, домашно приготвено лакомство, подходящо за домашни любимци. Някои от опциите, над които можете да спрете вниманието си, включват замразени хапки от кисело мляко, дехидратирано месо или овесени мъфини. Разбира се, проверете предварително дали всички съставки, които планирате да добавите към блюдото си, са безопасни за четириноги. И не забравяйте да избягвате всякакви храни, токсични за кучета, като шоколад, грозде и лук.

След доброто хапване идва време за релакс и глезене. Създайде уютно местенце за почивка на кучето си – удобно легло и дори купчина одеяла на дивана. 

Планирайте идеалния следобед за кучето си

кучеСнимка: iStock

След почивката е време да се отправите към още приключения! Ако и двамата сте активни, вземете кучето си на поход в планината, покарайте колело в парка или дори – идете на къмпинг. Само не забравяйте да вземете със себе си достатъчно вода, храна и всякакво необходимо оборудване, като каишка и повод. Активните занимания на открито са чудесен начин да се свържете с домашния си любимец и да създадете трайни спомени заедно.

В случай, че с косматия си другар предпочитате да се отпуснете заедно, то можете да се отдадете на някаква релаксираща дейност. Това може да бъде всичко – от сгушване заедно на дивана и гледане на филм до игра на донасяне в задния двор. Каквото и да правите, уверете се, че домашният ви любимец също се забавлява и си прекарва добре. Не карайте по-възрастно четириного да тича с вас, ако знаете, че предпочита да си дремва, например. Все пак, заели сте се да организирате идеален ден за него, а не за себе си. 

куче комариСнимка: iStock

И накрая, време е за лягане. Отново – в уютната зона за дрямка, която вече сте създали за кучето си. Дайте му една целувка за лека нощ, прегръдка (в случай, че обича) и го оставете да се унесе в спокоен сън, чувствайки се обичано и доволно. 

Какъв е идеалният ден за едно куче?

Кучетата не са материалисти, те не се вълнуват от това какви дрехи носят и нямат интерес да посещават модерни и луксозни места за ядене. Всъщност, за повечето четириноги вие сте най-важното нещо в света. Прекарвайки деня с домашния си любимец, показвайки му, че той е най-важния и във вашия свят – това е идеалното прекарване за всяко четириного!

куче облизванеСнимка: iStock

Перфектният ден за едно куче означава да отделите време, за да сте заедно и да правите неща, които вашият космат другар обича. Независимо дали става въпрос за дълга разходка, плуване, груминг сесия или просто малко спокойно гушкане на дивана – ключът е да превърнете този ден в нещо, което домашният ви любимец няма да забрави!

 

 

Виж още