Как да подготвите кучето си за професионална фотосесия

куче фотосесия Снимка: iStock

У лавянето на радостта и любовта, които споделяте с вашия космат другар в професионална фотосесия, е прекрасен начин да създадете трайни спомени. Въпреки това, подготовката на кучето ви за подобно събитие изисква малко усилия, за да сте сигурни, че всичко ще премине гладко. Като следвате тези основни съвети, можете да сте сигурни, че вашият кучешки другар е готов да блесне и да покаже най-доброто от себе си по време на фотосесията. 

куче фотосесияСнимка: iStock

  • Ограничете храната

В деня на фотосесията коригирайте режима на хранене на кучето си. Дайте му да хапне само половината от обичайната порция – така ще е по-нетърпелив за предстоящите лакомства по време на снимките. 

Използването на лакомства за положително подсилване може да помогне за поддържане на интереса и вниманието на кучето ви, което ще улесни фотографа.

Dogsandcats.bg
  • Малко груминг никога не е излишен

Добре поддържаното куче е уверено и фотогиенично куче! Планирайте посещения при вашия грумър преди фотосесията, за да сте сигурни, че вашият космат другар ще изглежда по най-добрия възможен начин. Подкъсете ноктите, изчеткайте палтото и почистете ушите.

куче фотосесияСнимка: iStock

  • Вземете достатъчно лакомства

Подгответе плик с лакомства или някоя от любимите играчки на домашния си любимец, за да има с какво да ангажирате вниманието му по време на фотосесията. Познатите предмети ще създадат чувство за комфорт, а лакомствата – ще насърчат животното да се фокусира в желаната от фотографа посока. Можете да вземете със себе си и преносима купа за вода, за да поддържате кучето си хидратирано. 

  • Разходете се преди сесията

Умореното куче е доволно куче, а упражненията преди фотосесията носят няколко предимства. От една страна, една добра разходка, съчетана с малко хвърляне на топка, например, ще помогне за освобождаване на излишната енергия. Това ще направи кучето по-спокойно и готово да сътрудничи по време на снимките. 

куче фотосесияСнимка: iStock

Спокойното и леко изморено куче е по-вероятно да реагира положително на команди и да остане фокусирано върху камерата.

Улавяне на перфектния кадър - мисия възможна!

Подготовката на кучето ви за професионална фотосесия може да доведе до изключително стоплящи сърцето кадри, които да отразят дълбоката връзка между вас и четириногия ви другар. С подходящата подготовка можете да сте сигурни, че професионалистът ще улови всички моменти, които ще съхраните за цял живот.

куче фотосесияСнимка: iStock

Вижте още: Фотосесия в лавандуловите поля... за кучета!

Виж още