Какво трябва да знаем за кученцата Кане Корсо

Кане Корсо Снимка: iStock

К ученцата Кане Корсо безспорно са неустоимо сладки топчици радост! От момента, в който се родят, тези четириноги разтапят сърцата на малки и големи с очарователния си външен вид, игрив нрав и готовност за лудории! Зад тяхната сладост обаче, се крие обещанието за забележителната порода Кане Корсо – кучета, известни със своята интелигентност, сила и защитни инстинкти, пишат от Американския киноложки клуб.

Кученцата Кане Корсо се раждат с вродено любопитство и желание да изследват заобикалящата ги среда. Докато растат, тяхната игрива природа става все по-очевидна, тъй като те видимо се забавляват с играчките си, да преследват движещи се обекти или да участват в по-буйни занимания като теглене на въже, например. Безграничната им енергия и ентусиазъм безспорно са заразителни и предизвикват усмивка у всеки, който ги срещне.

Точно като възрастните Кане Корсо, кутретата показват известно ниво на увереност и бдителност дори в най-ранна възраст. Техните тъмни, изразителни очи, често изпълнени с любопитство, отразяват интелигентността и вниманието им към околната среда. Очарователните им, набръчкани муцуни и висящи уши пък, им придават неподправен чар, на който е трудно да се устои. 

Кане КорсоСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Кученцата Кане Корсо: какво да очаквате

През първите месеци от живота си Кане Корсо преминават през няколко основни етапа на развитие, както физически, така и психически. От съществено значение е да осигурите на питомеца си подходящи грижи, социализация и обучение, за да сте сигурни, че расте и се развива добре – леко закръглен и с балансирано телосложение. 

Ранната социализация е задължителна за големите породи кучета, а особено ключова е при четириногите със силно развити защитнически инстинкти. Взаимодействието с други четириноги, хора, шумове и картини, ще им позволи да станат по-адаптивни и приятелски настроени в бъдеще. 

Обучението е също толкова важно за кученцата Кане Корсо. Тяхната интелигентност и нетърпение да угодят правят дресурата удоволствие – какво за самото животно, така и за собственикът му. Започнете с основни команди и положителни техники за подсилване, като награди и похвали, за да създадете добра основа за подчинение и добро поведение.

Последователността, търпението и нежните напътствия са ключови при работата с тези интелигентни кученца.

Кученцата Кане Корсо се чувстват най-добре в активни домакинства, които могат да им осигурят достатъчно упражнения и умствена стимулация. Ангажирането им в дейности, които предизвикват ума им, като пъзели или кратки тренировъчни сесии под формата на игра (с цел усвояване на командите за послушание), предотвратяват скуката и появата на разрушително поведение. 

Кане КорсоСнимка: iStock

Редовните физически упражнения пък, са от съществено значение за пренасочване на енергията на кутретата и поддържането на физическото им благополучие.

Правилното хранене играе решаваща роля за растежа и развитието на кученцата Кане Корсо. Една добре балансирана диета, формулирана спрямо специфичната им възраст и размер, ще им осигури необходимите хранителни вещества, от които се нуждаят за здравословно развитие на костите и мускулите. Редовните посещения при ветеринарен лекар пък, гарантират цялостното им здраве и благополучие. Уверете се, че винаги сте в крак с ваксинацията и превантивните грижи.

И докато кутретата безспорно са очарователни, важно е да не забравяте, че те ще израснат в големи, мощни кучета. Докато узряват, техните защитни инстинкти естествено се развиват, което ги превръща в отлични пазачи на дома и семейството си. Отговорното отношение е от решаващо значение, за да се гарантира, че това мощно и внушително четириного е добре социализирано и е в състояние да разграничи истинските заплахи от нормалните ежедневни ситуации. 

Кане КорсоСнимка: iStock

Кученцата Кане Корсо се нуждаят от много обич, внимание и положителна подкрепа, за да израснат уверени и добре възпитани възрастни животни. Изграждането на силна връзка, основана на доверие и взаимно уважение от най-ранна възраст, насърчава любящата и хармонична връзка между собственика и домашния му любимец. 

Вижте още: 

10 най-добри породи кучета-пазачи

10 породи кучета, често етикетирани като агресивни

 

Виж още