Кое е кучето с най-симпатична прическа и какви грижи полага за него популярната влогърка Антоанет Попова

куче Ноа Снимка: Purina Pro Plan

„Всяко животно заслужава индивидуална грижа“ – това е мотото, което вдъхнови Purina® Pro Plan® да се свърже с някои от най-популярните собственици на четириноги и да ги предизвика в своеобразно състезание търсейки кучето с най-симпатична прическа.

Големият победител вече е ясен и носи гордото име Ноа (в превод – наслада). 

Е, със сигурност той се наслаждава да бъде под светлините на прожекторите от няколко дни насам, а ние през това време обръщаме поглед и търсим съвет от неговия собственик – популярният влогър Антоанет Попова какво е да си собственикът на кучето с най-симпатична прическа и какви са грижите, които тя полага, за да изглежда той винаги добре. 

куче НоаСнимка: Purina Pro Plan

  • Как се намерихте и как изглеждаха първите ви дни заедно?

Осиновихме Ноа от колежка на моя съпруг Джош, която го беше намерила самичък и уплашен на улицата. За щастие обаче това не беше успяло да сломи духа ми и той бе пълен с енергия. Още от първия му ден у дома се започна с пакостите, в които му помагаха и двете ни котета, Хоуп и Рай. От тогава, до ден днешен, тримата са неразделен отбор. 

  • Промени ли се Ноа откакто спечели приза на Purina® Pro Plan®?

Определено си е вирнал носа и мисля, че от самото начало вярваше, че ще спечели. Все пак той се подготвяше за играта седмици преди това. Започна първо със смяна на храната си, за да придобие козината му лъскав и здрав вид, а след това го заведохме и на груминг.

куче НоаСнимка: Purina Pro Plan

Заложи на Purina® ProPlan OPTIDERMA® за чувствителна, сърбяща и суха кожа и е много доволен. Определено предпочиташе да хапва нея, отколкото да му режат ноктите, но явно е готов на всичко в името на красотата! 

  • Знаем, че всяко куче е специално и такава трябва да бъде и грижата за него. Какво отличава Ноа от всички останали?

От много ранна възраст, само на няколко месеца, Ноа беше научен, че си има собствено легло. С изключение на всяка неделя вечер, когато спи гушнат при нас, но не в краката ни, а редом до нас, на възглавниците. Ако случайно пропуснем да го поканим в последния ден от седмицата, започва да подскача и да скимти. Някак си знае, че е неделя и е негов ред да е на възглавницата.

Не забравяме, че нашите домашни любимци имат нужда не само от прегръдки и меко легло, но и от правилната грижа и храна. Както при нас, хората, тази храна е добре да е съобразена с нуждите на нашето животинче. Това е и причината да му предоставяме Purina® Pro Plan®, защото предлагат специализирана грижа, която отговаря на нуждите на почти всеки тип куче или котка. 

куче НоаСнимка: Purina Pro Plan

Продуктите са следствие от дългогодишни научни проучвания, а Purina® е напълно отдадена в създаването на по-добър живот за домашните любимци, което пък дава спокойствие на нас – собствениците. 

  • Ако Ноа можеше да говори, какво би казал?

Познавайки Ноа, вярвам, че първото нещо, което би казал е ''Хайде да излезем навън'' или ''Може ли лакомство?'. Шегата настрана, искрено се надявам, че ако можеше да говори, щеше да ни потвърди, че грижите, които полагаме за него са оценени и той вижда, че ние го обичаме, точно толкова, колкото той обича любимата си плюшена играчка. 

куче НоаСнимка: Purina Pro Plan

  • Какво означава за теб да си добър стопанин?

Преди да имам домашен любимец бях от хората, които вярват, че кучето (както и всички други животни) се нуждаят само от храна, прегръдки и разходки. А много бързо осъзнах, че това е само минимума, който можем да дадем. Да бъдеш добър стопанин за мен е да отделяш толкова време и любов на кучето, колкото би отделил и на най-добрия си приятел! 

За тази цел е нужно да го опознаеш достатъчно добре, за да знаеш от какъв вид внимание има нужда. Например Ноа предпочита да тича свободно в планината, отколкото да прекарва време в градските паркове. Обожава да решава кучешки пъзели с храна, да е завит с жилетката ми, да се вози на дълъг път и да ми прави компания докато се занимавам с прането. 

куче НоаСнимка: Purina Pro Plan

Виж още