Когато едновременно искате куче и чист хол

Bosch Снимка: Bosch

П омните ли колко много искахте да имате домашен любимец, когато бяхте дете? Почти всеки възрастен е бил някога онова малко хлапе, което няма търпение да прибере всяка котка и куче, което срещне, гледа с жални очи родителите си и обещава тържествено, че ще се грижи за животното, само и само да му позволят да го вземе вкъщи. Звучи ви познато, нали?

Много от нас действително са успявали да пробият родителската защита и са получавали този мечтан приятел, споменът за когото остава до живот и дори се предава на нашите деца! И ето ни сега, новите възрастни хора, които на свой ред трябва да решат дали да позволят на детето да си има домашен любимец. Историята е забавна в повторенията си – сега пред вас стои вашата умалена версия, която ви гледа с очакване и обещава щедро, че ще разхожда и храни кучето, „ти само ми го вземи, мамооо“.

куче детеСнимка: iStock

Повечето родители не успяват да удържат на детските молби и бързо се сдобиват с домашен любимец. Тези от вас, обаче, които още се двоумят, може би ще намерят следващите редове полезни и ще успеят да вземат информирано решение в тежката дилема „Да взема ли куче, или да не взема?“

И така, ето няколко предимства на съжителството между дете и куче:

  • Верен приятел

Не е случайна поговорката, че кучето е най-добрият приятел на човека. Вярно, добронамерено и отзивчиво, то е чудесен другар за детето ви, което ще знае, че има някой, който винаги е готов да играе с него, дори в 3 през нощта. Кучето е като брат или сестра, с която обаче не се караш за играчки, рокли или кой да натисне пръв копчето на асансьора. Особено ако имате само едно дете и нямате възможност или намерение да имате повече, задължително помислете за куче – ще подарите огромна радост и на детето, и на самото животно.

куче детеСнимка: iStock

  • Учи на отговорност

Освен че в кучешка компания е супер интересно, домашният любимец почти неусетно учи на отговорност всяко хлапе. Извеждане, хранене, ресане, къпане и миене – това са дейности, в които детето ви ще участва (поставете го като условие преди да вземете кучето!) и така ще се учи да се грижи за друг.

Освен това

децата, израснали с куче или котка, имат потенциал да бъдат по-емпатични и грижовни, а светът се нуждае от повече такива хора!

  • Търпение и само търпение!

Цитираме Карлсон, който живее на покрива, но истината е, че животът с куче изисква да бъдеш или да се превърнеш в по-спокоен човек. За възрастните това е урок, а за децата – пример. Едно от големите изпитания в съжителството с домашен любимец е поддържането на реда. Забравете за подредените стаи и стерилния под – от момента, в който вкъщи влезе куче, нищо няма да е на мястото си и чистотата няма да е приоритет номер 1.

дете и кучеСнимка: iStock

Няма да ви лъжем, че първите месеци с бебе животно са трудни. Трябва да му изградите хигиенни навици, а това не е лесно и става възможно с много упоритост и... чистене. След като постигнете успех в тази област, идват космите! Освен ако не сте си взели куче с човешки тип косъм, пригответе се да чистите мебелите и дрехите си почти всеки ден. Котките се скубят по правило два пъти годишно (но всъщност почти постоянно), за кучетата важи същото.

Ако сте от хората, които почти фанатично държат на чистотата у дома, то трябва да се подготвите преди идването на новия четириног член на семейството ви. Съветът ни е да се информирате за уреди, които ще ви помагат в поддържането на дома ви във вида, в който обичате да го виждате. Не разчитайте толкова, че ще дресирате кучето да не се качва на дивана (котката отсега ви предупреждаваме, че въобще няма шанс да я дресирате за каквото и да било!).

Обикновената прахосмукачка, с която досега сте се справяли, е много вероятно вече да не върши работа и да ви трябва истински мощно оръжие срещу животинска козина. Може би не сте чували до момента, но хората са го измислили – има си прахосмукачки специално за собствениците на домашни любимци и днес ще ви запознаем с 1-2 от тях.

Прахосмукачките на Bosch ProAnimal, създадени за домове, в които живеят кучета, котки и други дребни домашни любимци, са абсолютно безапелационни в отношението си към космите, а именно – почистват ги съвършено и бързо. Zoo’o ProAnmal е серия от прахосмукачки, които идват със специални и мощни накрайници за почистване на косми, при това – от всякакви подови настилки.

куче прахосмукачка boschСнимка: Bosch

Unlimited Gen2 Serie | 8 е безжична и изключително мощна прахосмукачка, която събира повече от 99.9% прах и мръсотия, а мини електрическият накрайник е разработен за да направи почистването на косми от домашните любимци бързо и ефективно както от подовите настилки, така и от мебелите или леглото на домашния ви любимец. Уредът е безжичен, но притежава цялата сила и издръжливост на кабелната прахосмукачка, както и мощен и лек мотор и дори опция за сменяеми батерии, така че да не губите време в чакане и зареждане, а да изчистите къщата наведнъж.

Новата серия - Unlimited 7 ProAnimal, също е перфектен избор дори за домове, в които има кучета или котки с гъста козина, тъй като моделът идва със специално проектирани два реда четки, при това с около 70% по-голям диаметър на ролката, което предотвратява заплитането на космите. Батерията на този модел също е супер издръжлива и осигурява почистване на терен от 100 квадратни метра само с едно зареждане. Една от най-хубавите черти на тази прахосмукачка обаче е нейната гъвкавост - удобната тръба Flex Tube прави възможно достигането на места под ниски мебели без усилие, а функцията Easy Parking Clip позволява да държите инструмента на място по време на почивки.

Unlimited 7 е модел, подходящ за почистване на всички видове подове и повърхности, както и на труднодостъпни места.

куче прахосмукачка boschСнимка: Bosch

Е, след като вече знаете и как да почиствате след бъдещия си домашен любимец, не ви остава нищо друго, освен… ами, да го доведете вкъщи. И междувременно да се приготвите за един нов, по-хубав и весел етап от живота си!

 

 

 

Виж още