Кратки съвети за градски тренировки на кучета

куче Снимка: iStock

О бучението на кучето ви е важно, но и трудно начинание. Да, тренировките могат да бъдат забавни и интересни, но има определени обстоятелства, които могат да ги затруднят. Например, ако живеете в къща с голям двор, това предлага далеч по-благоприятни условия за провеждане на обучението на косматия ви другар. От друга страна, ако сте жител на голям, претъпкан град, нещата стават малко по-сложни. 

кучеСнимка: iStock

Нека разгледаме заедно ключовите моменти, свързани с дресурата на четириноги в градска среда. 

  • Каишката е изключително важна

Не, че казваме, че качествената каишка не е важна. По-важното е, че поводът трябва да е максимално здрав. Защото, ще се съгласите, че едно е да се скъса в гората, докато животното гони муха или пеперуда, а съвсем друго – обвивка от бонбон по средата на оживена от трафик улица. 

Dogsandcats.bg

кучеСнимка: iStock

За това – инвестицията в качествени нашийник/нагръдник и повод е жизненоважна при разходки в града с домашния ви любимец. 

  • Хидратирайте кучето си

Уверете се, че винаги имате под ръка вода и купичка, в която да я сипете. Хидратацията, особено през горещите месеци е от изключително значение. 

кучеСнимка: iStock

Вижте още: Признаци на дехидратация при кучето

  • Излизайте подготвени

Носете храна, лакомства, пликчета за изпражнения. Особено ако излизате за по-продължителен период от време, това са все неща от първа необходимост, които ще са ви полезни.

Намирането на точното време и място също е от ключово значение. Отделете време, за да си начертаете маршрут, погледнете в кои паркове има пространства, където да пуснете кучето си да потича спокойно. Може да живеете на претъпкано място, но винаги има места, където има по-малко тълпи в сравнение с други. 

кучеСнимка: iStock

Един съвет от нас: рано сутрин в големите градове е най-спокойно. 

 

Вижте още: 

Скритите знаци, че кучето ви не се чувства добре

На планина с куче - за какво да внимаваме

Виж още