Можем ли да отглеждаме Немска овчарка в апартамент?

Немска овчарка Снимка: iStock

А ко живеете в апартамент в града, но много искате да имате Немска овчарка, то може би се колебаете дали идеята е добра, предвид техния размер и енергийни нива. 

Можем ли да отглеждаме Немска овчарка в апартамент?

Отговорът е да, стига да подходите отговорно и да сте в състояние да осигурите на кучето основни неща като упражнения, умствена стимулация и социализация.

Немските овчарки изискват поне два часа разходки и упражнения всеки ден, съчетани със специално обучение и достатъчна умствена стимулация, пишат от Американския киноложки клуб. Тренировките за послушание също са жизненоважни, за да имате едно добре възпитано и приспособено куче, дори в рамките на малко жилищно пространство.

Немска овчаркаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

В градските паркове често попадаме на Немски овчарки и е факт, че голяма част от представителите на породата са се адаптирали успешно да живеят в апартамент в града. Ако техните основни физически и психически нужди са задоволени, те могат да са чудесни спътници – както за хора, които живеят сами, така и за семейства, които отглеждат децата си в градска среда.

Физическа активност

Първото и най-важно правило е да осигурите на вашата Немска овчарка достатъчно упражнения и физическа активност – поне два часа на ден. Помислете за нещата така: неспокойни, тези кучета са нещо като лъв в клетка. Те може и да не се люлеят от трапец, но ще създадат свой уникален стил на забавление, често за сметка на вашите мебели.

Немска овчаркаСнимка: iStock

Умствена стимулация

В допълнение, умствената стимулация е от съществено значение, за да не скучае вашето интелигентно приятелче. Можете да включите в ежедневието му дейности като:

  • Играчки тип пъзел
  • Тренировъчни сесии
  • Криеница с лакомства или играчки

Немска овчаркаСнимка: iStock

Социализацията и обучението за послушание също играят жизненоважна роля, за да си гарантирате, че домашният ви любимец се адаптира добре към живота в апартамент. Добре дресираната Немска овчарка ще бъде спокойна на обществено място, ще подхожда премерено и с уважение към другите, и ще направи живота в апартамента ви по-хармонично преживяване.

В заключение, въпреки че Немската овчарка може и да не е идеалният избор за куче, което да отглеждате в апартамент поради размера и енергийните си нива, това все пак не е невъзможно. С подходящите упражнения, умствена стимулация и обучение, вашата овчарка действително може да се чувства добре в апартамент. И кой знае – може дори да се превърне в един най-популярните жители на квартала!

Немска овчаркаСнимка: iStock

Вижте още:

Разбират ли се Немските овчарки с котки?

10 породи кучета, които ще ви защитят с цената на живота си

 

 

Виж още