Тайният дневник на едно куче: 6 забавни неща, които домашният ви любимец прави, когато е сам вкъщи

куче само вкъщи Снимка: iStock

Н якога чудили ли сте се какво прави кучето ви, когато е само у дома? Въпреки че можем да си представим как питомецът ни търпеливо ни чака до вратата да се приберем от работа, реалността може да бъде по-различна и много по-хумористична. И, нека си го признаем, пакостлива! 

куче само вкъщиСнимка: iStock

Кучетата, тези симпатични топчици енергия и любопитство, често намират своите уникални начини да прекарат времето, когато стопаните им не са наоколо. От гледна точка на домашните ни любимци, един ден сами у дома е възможност за приключение, изследване и може би малко неприятности. За това, предлагаме ви да хвърлим един безгрижен поглед към „Тайния дневник на деня на едно куче“, за да разгледаме шест забавни неща, които косматите ни другари вероятно правят, когато биват оставени на произвола на съдбата. Подозираме, че някои от тях искрено ще ви развеселят!

  • Диван Олимпиада

Диванът в хола ви е не просто удобно място за дрямка – във ваше отсъствие той се трансформира в батут от олимпийски клас! А заниманията на кучето ви включват високоенергична рутина от скачане, търкаляне, спринт от единия до другия край и драскане, често придружени от триумфален лай. И, разбира се, никоя олимпиада за дивани не е завършена без грандиозен финал - гмуркане в купчината възглавници и одеяла!

Dogsandcats.bg

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Търсене на съкровища в кофата за боклук

Кошът за боклук крие безброй мистерии и удоволствие, които само кучешкият нос може да оцени истински! В момента, в който вратата зад вас се затвори, е време за лов на съкровища! Домашният ви любимец се превръща в безстрашен изследовател, който без никакво колебание заравя нос в дълбините на кошчето, за да открие изхвърлени корички от сандвичи или да подуши снощните пилешки кости. Бъдете сигурни - всеки артикул ще бъде внимателно инспектиран!

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Голямата кражба на чорапи

Чорапите ви мистериозно изчезват? Е, възможно е, разбира се, просто да сте небрежни, но има и вероятност зад тази загадка да стои домашният ви любимец! Тайно промъкване в спалнята, ровене в коша с мръсно пране, разнасяне на мръсните ви чорапи из къщата... звучи ви познато? Е, тогава вероятно знаете, че откраднатите съкровища обикновено се съхраняват на тайно място, често – около леглото на домашния ви любимец. Това е неговата колекция, с която всеки ентусиаст на чорапите би се гордял. И абсолютна мистерия, която ни оставя в недоумения винаги, когато дойде ден за пране. 

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Куче на пост

Действайки като самоназначил се офицер за наблюдение в квартала, кучето ви може би прекарва голяма част от деня си на служба. Или иначе казано – залепило нос в прозореца или вратата на балкона ви. От лаенето по катерици и птици до бдително наблюдение на всяко движение на минувачите отвън – нито едно листенце или преминаване на кола не минава без щателна проверка. 

Това е сериозна работа и домашният ви любимец приема ролята си на космат надзирател много сериозно – поне, докато дрямката на дивана не започне да му изглежда по-примамлива. 

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Соло денс парти

Кой казва, че имате нужда от музика, за да се забавлявате? Соло танцовото парти на кучето ви е спектакъл, който включва махане на опашка, въртене и може би малко вой. Това е неговият шанс да се освободи от енергията си, да се отърси и да се раздвижи. 

Представете си вихрушка от лапи и уши, сякаш движещи се под съпровода на въображаем саундтрак, може би прекъсван от случайни паузи, за да се ослуша за завръщането ви.

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Релакс на вашата възглавница

Вашето отсъствие е идеалната възможност за домашния ви любимец да изследва своите архитектурни таланти, като си построи най-удобната възможна крепост... от възглавници. Разбира се, в основата е вашата собствена, предпочитана за релакс и дрямка от косматия ви другар. Това е неговото място за уединение, комфорт, убежище, където да си почива, докато не дойде времето да се приберете у дома при него!

куче само вкъщиСнимка: iStock

В заключение, въпреки че може никога да не разберем всеки детайл от тайния живот на домашния ни любимец, когато сме далеч, едно е сигурно – кучетата имат свои собствени занимания, когато ни няма. И това включва здравословна порция разхвърляне, пакости и забавление. Така че, следващият път, когато оставите косматия си другар у дома, не забравяйте, че той вероятно не си прекарва зле. Дори напротив! 

Вижте още: 

Защо кучето ми яде само, когато съм вкъщи

Защо кучето обича да играе с чорапите ви

Виж още