Забавни начини да отпразнувате Коледа с кучето си

куче Коледа Снимка: iStock

С цялата суматоха и суета около празниците е лесно да пренебрегнем качественото време с нашия космат другар. Включването на кучето ви в празненствата ще зарадва изключително много домашния ви любимец и ще го накара да цени още по-силно връзката, която има със скъпия си човек!

куче КоледаСнимка: iStock

Независимо дали имате игриво кученце или по-спокойно възрастно четириного, тези идеи как да го включите в Коледните тържества със сигурност ще накарат питомеца ви да размаха развълнувано опашка! От специални лакомства до уютни зимни разходки, ето няколко начина, по които можете да направите предстоящите празници специални и за вашето куче. Защото и то е част от семейството, нали?

  • Организирайте фотосесия на коледна тематика

Включването на кучето ви в празничните снимки може да бъде креативен и забавен начин да създадете незабравими спомени. Можете да облечете четириногото като малко еленче или малкия помощник на Дядо Коледа, за да добавите допълнителен празничен привкус. А ако косматият ви другар не обича особено костюмите, не се притеснявайте! Независимо дали ще е сгушен в скута ви или просто ще стои до вас, самото му присъствие ще бъде достатъчно, за да покаже, че е неразделна част от семейството ви/

Dogsandcats.bg

куче КоледаСнимка: iStock

  • Пригответе празнични лакомства, подходящи за кучета

По време на празниците можете да почерпите кучето си със специална домашна закуска, която със сигурност ще му хареса! Направете подходящи за кучета бисквити в забавни форми като кокалчета или елхички, добавете малко празнично усещане с цветни пръски, но бъдете внимателни и категорично избягвайте съставки като шоколад и стафиди, тъй като те са опасни за четириногите ни другари. 

куче КоледаСнимка: iStock

  • Сгушете се на дивана и пуснете коледен филм

След като суматохата около коледните тържества отшуми, няма нищо по приятно от това да се сгушите в уютно и топло одеяло с любимото си куче, чаша чай или горещ шоколад за празничен филмов маратон. 

  • Излезте на зимна разходка из града

Насладете се на една приятна разходка из квартала с домашния си любимец или слезте до центъра на града, за да се потопите във всички красиви коледни светлини и декорации. Не забравяйте да се снимате – моменти като тези си заслужават да ги съхраните!

куче КоледаСнимка: iStock

  • Вземете кучето със себе си на кафе

Вземането на кученцето ви на кафе или брънч може да бъде забавно занимание не само по време на празничния сезон! Не само това, а и гарантирано присъствието на четириногото ви приятелче ще предизвика усмивки по лицата на другите клиенти. Преди да се отправите към избраната от вас локация обаче, не пропускайте да проверите дали е подходяща за домашни любимци. 

куче КоледаСнимка: iStock

  • Изгорете малко коледни калории заедно

Празниците са период, в който често сме склонни да неглижираме разходката на домашния си любимец. А не бива, защото без значение дали е Коледа или не, животното има нужда от движение. А, впрочем, и самите ние – с цялото това празнично хапване…

  • Организирайте среща с други кучета, за да споделите празничния дух

Организирайте празнична среща за вашето куче и съберете негови космати приятели, за да поиграят и да се позабавляват заедно! По този начин ще дадете възможност на четириногия си другар да общува, да спортува и да се наслади на празника в безопасна и приятелска обстановка. 

  • Пуснете си музика

Музиката е важна част от коледния сезон и включването на домашния ви любимец в тази традиция може да бъде безкрайно весело преживяване! Уверете се обаче, че силата на звука не е твърде висока и просто изберете забавни и оптимистични песнички, които да повдигнат настроението на всички около вас.

куче КоледаСнимка: iStock

  • Направете коледно дарение на името на вашето куче

Не всяко куче има късмета да си е у дома за празниците. Приютите за животни често отбелязват увеличение на броя на бездомните четириноги през зимния и ваканционен сезон. Като направите дарение за местната организация, ще й помогнете да продължи своята жизненоважна работа. Можете да добавите личен щрих, като посветите дарението на името на вашия кучешки спътник.

Защото да споделим коледния дух с нашето куче е нещо чудесно!

Включването на кучето ви в коледните празненства не само задълбочава връзката ви, но и ще осигури уникално забавление и на двама ви. Независимо дали изберете да изпечете лакомства, да си направите разходка, да се снимате или просто да прекарате време заедно, гледайки филми, със сигурност ще създадете незабравими моменти. 

куче КоледаСнимка: iStock

 

Виж още