10 явни знака, че кучето ви се чувства чудесно с вас

куче човек Снимка: iStock

К ато собственици на кучета, всички ние искаме с цялото си сърце да дадем на домашните си любимци най-добрия, радостен и пълен с незабравими преживявания живот. Но как можем да разберем, че сме на прав път? Въпреки че нашите космати другари не могат да ни споделят с думи как се чувстват, те комуникират с нас чрез езика на тялото и поведението си. А добрата новина: има ясни признаци, че домашният ви любимец е щастлив! 

И така, съставихме за вас списък с 10 сигурни знака, че четириногият ви другар се чувства просто чудесно под вашите грижи!

  • Често маха с опашка

Махащата опашка е най-очевидният знак, че вашето космато другарче е щастливо с вас. Важно е да обърнете внимание на позицията й. Ако тя е леко отпусната, а движенията й са настрани, това е признак на комфорт и радостен ентусиазъм. 

Вижте още: Винаги ли махането с опашка значи, че кучето е щастливо

Dogsandcats.bg
  • Игривост

Щастливите кучета са игриви кучета. Те обичат да тичат, да носят неща и да играят с любимите си играчки. За това и ако едно от любимите занимания на косматия ви спътник е да поставя често в краката ви топка, кокалче или друг свои предпочитан за забавления предмет, това е добър знак, че той е доволен от живота си. 

В комбинация с това, ако маха с опашка, лае и подскача възбудено по време на игра, бъдете сигурни, че вашият космат другар е щастлив с вас. 

  • Апетит

Здравословният апетит е друг знак, че вашето куче е щастливо. Ако домашният ви любимец няма търпение храната да се озове в паничката му и е видимо развълнуван, докато си хапва, това означава, че е щастлив и в добра форма. Към добрите знаци трябва да добавим и това, че често моли за лакомства!

  • Социализация

Кучетата са социални животни, които се чувстват най-добре при редовно взаимодействие с други четириноги. Когато един домашен любимец е щастлив, той се държи дружелюбно и е нетърпелив за срещи с непознати животни. Освен това, той ще бъде нащрек за заобикалящата го среда и ще е настроен положително към всяко ново преживяване. 

  • Дремва си спокойно

Щастливото куче обикновено няма проблеми със съня. За това, ако косматият ви другар често си дремва спокойно, вероятно е доволен от живота си. 

  • Език на тялото

Тъй като кучетата общуват чрез езика на тялото си, важно е да разберете какво ви казва домашният любимец. Щастливото куче ще има спокойна поза, леко отворена уста и щастливо размахваща се опашка. Може би често се преобръща и по гръб, за да ви предизвика за разтриване на коремчето, например. 

  • Задъхване

Задъхването е знак за щастие при кучетата. Четириногите го използват като начин да освободят излишната енергия, а понякога – едновременно с това да охладят и тялото си. 

  • Привързаност

Кучетата показват обич по много начини, като облизване, гушкане и махане на опашка. Доволното куче ще търси близост, целувки и ласки от собственика си. И често ще следва любимият си човек от стая в стая, тъй като му е липсвал цял ден!

  • Добро здраве

Щастието и доброто здраве са свързани, като често едното влияе на другото. Някои признаци, че домашният ви любимец е здрав (и щастлив), включват лъскава козина и ярки, ясни очи. Редовните прегледи при ветеринарен лекар гарантират, че здравето на питомеца ви е на ниво. 

  • Безусловна любов

И накрая, щастливото куче ще показва безусловната обич към стопанина си при всяка възможност, която му се отдаде! То ще ви посреща с вълнение и ще ви демонстрира колко много означавате за него! 

Има ясни признаци, че вашият домашен любимец се чувства щастлив с вас. Тъй като вече знаете какво да търсите, можете по-точно да интерпретирате езика на тялото, социализацията, апетита, игривостта и цялостното поведение на косматия си другар. С подходящи грижи и внимание вашият домашен любимец ще има щастлив, здравословен живот, изпълнен с любов и привързаност. 

Вижте още: 

Как да познаем дали кучето ни е щастливо

9 знака, че кучето ви е изключително привързано към вас

 

 

 

Виж още