10 неща, които да имате предвид, ако се срещате с човек с куче

двойка куче Снимка: iStock

З наем, че в днешно време е срещите са трудно нещо. Все повече хора прибягват до онлайн запознанства и никога не можем да сме съвсем сигурни кой ще дойде на срещата, нали? Да, на теория може и да сте намерили подходящ за вас човек, за когото смятате, че е мил, умен, забавен и има страхотна усмивка… Сядате на по кафе и от дума на дума става ясно, че той има куче. Нещо, което някакси е пропуснал да спомене до момента или вие не сте обърнали внимание. 

Да се срещащ с човек, който има куче или е любител на четириноги е едно от най-добрите неща, които може да ви се случи!

И тъй като, разбира се, нашето мнение няма как да е безпристрастно, предлагаме ви заедно да разгледаме 10 основни неща, които да имате предвид, ако сте попаднали на кучкар. Сами ще се убедите, че те само внасят колорит в образа на въпросната личност. 

Dogsandcats.bg

кучеСнимка: iStock

  • Те мислят за нещата в дългосрочен план

Помислете за това – този човек се е ангажирал с идеята да се грижи за друго живо същество през следващите 10 до 15 години от живота си. За това и въпросната личност едва ли ще изпадне в паника ако подскажете, че и вие търсите по-дългосрочен ангажимент. Всъщност, доста е вероятно мненията ви по този въпрос да съвпадат!

  • Те знаят, че нещата могат да се объркат бързо

Всеки, който има куче е преживял подобни неща като: събаряне на кошчета за боклук, скъсани обувки, изядени кабели и какви ли не други бъркотии, предизвикани от домашния му любимец. Това е възпитало (на подсъзнателно ниво) у стопаните на четириноги умения, които им помагат да останат по-хладнокръвни и да се справят с трудни ситуации. Буквално и преносно. 

кучеСнимка: iStock

  • Те очакват да обичате кучето им толкова, колкото го обичат самите те

Когато нещата между вас започнат да стават по-сериозни, можете да очаквате експоненциално увеличение на изпращаните до вас дневно текстове, снимки и видеоклипове, на които освен вашия възлюбен/възлюбена ще видите и кучето му/й. Няма как – вие вече сте част от тяхната глутница, а останалите й членове искат да споделят всичко с вас. И двамата. 

  • Те ще искат да се сгушвате заедно

Преди вие да се появите в картинката домашният любимец е заемал позиция до новата ви любов. И това няма как да се промени с появата ви, още повече, че половинката ви едва ли би искала. За всеки любител на кучета е напълно приемливо косматият му другар да се сгуши – както в него, така и във вас, когато ще гледате филм или ще си подремвате следобедно. Просто го приемете. 

двойка кучеСнимка: iStock

  • Те обичат да проучват

Повечето стопани на кучета са свикнали да намират нови и вълнуващи места, където да се разхождат с домашните си любимци. Ежедневната рутина може да е нещо досадно, докато приключенският дух може да ви отведе заедно с тях на някои локации (дори в собствения ви квартал), за чието съществуване на сте и подозирали. И това е нещо забавно, бъдете сигурни!

  • Те разчитат по-добре езика на тялото ви

Преди да ви срещне, вашата нова тръпка се е грижела за друго живо същество. Следователно, въпросната личност се е приспособила към всички малки неща и знаци, с които кучето подсказва как се чувства: хленчене, лай, треперене, ръмжене… За това не бива да ви учудва, че този човек сякаш инстинктивно знае кога сте разстроени, разочаровани или се чувствате в по-специално, романтично настроение. 

двойка кучеСнимка: iStock

  • Ще има моменти, когато кучето е на първо място

Не забравяйте, че домашният любимец на половинката ви е превзел сърцето й преди вие да се появите. За това, недейте да се сърдите, ако понякога животното и неговите нужди са на първо място. Да, възможно е някоя среща да бъде отменена в последния момент, защото кучето е болно. Или да се наложи вие да ходите по-често на гости у тях, защото така е по-удобно за домашния любимец. Не се сърдете, това е съвсем нормално. 

  • Те обичат да имат план

Стопаните на кучета планират предварително и имат установен график, защото…ами така трябва. И това не включва спонтанни пътувания през уикенда или нощувки на място, далеч от домашния им любимец. 

двойка кучеСнимка: iStock

Въпреки че звучи така, всъщност това не е отрицателна черта. Напротив, сами ще се уверите, че любителите кучкари знаят как да поемат отговорност и това е нещо, което ще бъде от полза и за връзката ви. 

  • Знаят как да се забавляват

Според последни проучвания, собствениците на кучета са склонни да бъдат по-социални и общителни – в сравнение с хората, които отглеждат котки. Ако им дадете шанс, те ще ви покажат, че могат да бъдат и отявлени купонджии, а креативните им идеи за срещи гарантирано ще ви впечатлят. 

  • Те обичат безусловно

Стопаните на кучета обичат да се лигавят с домашните си любимци (или дори само – говорейки за тях). Те са хора, за които няма нищо по-забавно от това да са някъде с кучето си, независимо дали то създава бъркотия – без значение е в какви неприятности ги въвлича животното, те винаги ще го обичат безусловно. 

двойка кучеСнимка: iStock

За това бъдете сигурни, че ако сте достатъчно търпеливи, тази им способност постепенно ще пробие път и във вашата връзка. А, повярвайте ни, едва ли има нещо по-хубаво на света от това да откриеш някой, който те приема и обича такъв, какъвто си. 

 

 

Виж още