10 неща, които стават по-трудни, когато имате куче

куче човек Снимка: iStock

Н е е тайна, че животът е много по-добър с куче. Четириногите променят ежедневието ни по начини, които не сме и очаквали!

Освен всички ползи, свързани с отглеждането на домашен любимец обаче, има и някои ежедневни неща, които стават малко по-трудни, отколкото трябва да бъдат, когато имате у дома космато другарче, за което да се грижите. 

Всеки собственик на куче знае, че следните 10 неща са много по-трудни, когато у дома имате куче. Но те също правят живота ни много по-добър и вълнуващ. Така че – ние сме готови да приемем предизвикателствата, а вие?

Dogsandcats.bg
  • Да релаксираш на собствените си мебели

След дълъг работен ден е нормално да ви се иска да се излегнете на леглото или дивана си, нали? Е, това няма как да се случи, ако не оставите достатъчно място и за косматия си приятел! Без значение колко голямо или малко е кучето ви, то ще иска да се сгуши до вас, заемайки колкото е възможно повече място. Да, дори дребосъците сякаш притежават магическите умения да окупират цялото налично пространство!

куче човекСнимка: iStock

  • Посещение на места, неподходящи за кучета

След като си вземете куче, постепенно започвате да осъзнавате колко много са местата, където не допускат домашни любимци. За това и повечето стопани са се научили да откриват кои хотели, ресторанти, магазини и паркове в техния район са подходящи за кучето им. Защо да оставяме косматия си приятел, ако това не се налага?

  • Поддържане на чистота в дома

Ако не сте почитатели на чистенето, то трябва да сте подготвени, че поддържането на дома става още по-голямо предизвикателство, ако имате и домашен любимец. Независимо какъв е вида на козината му, няма как да пропуснете калните отпечатъци и остатъците от разкъсаните играчки.

куче човекСнимка: iStock

Добрата новина е, че ако имате куче едва ли ще видите трохи по земята! Освен това ще научите, че допълнителните домакински задължения не са толкова лоши, защото имате очарователно приятелче, което ще стои до вас, докато чистите!

  • Излизане за работа (или за където и да е!)

Без куче излизането от дома е лесно – просто се приготвяш и тръгваш. Когато обаче имате домашен любимец, наред с радостното посрещане, което ви очаква всеки път, когато се приберете у дома, върви и чувството за вина. Всеки път, когато излизате – независимо дали са 5 минути или 5 часа, бъдете сигурни, че косматият ви другар ще е еднакво тъжен, когато ви няма. Знаем, че може да е трудно и да изглежда, сякаш изоставяте животното, но това е цената, която плащате за това, че сте толкова обичани!

куче човекСнимка: iStock

  • Планове за почивка

Колкото и вълнуваща да е една хубава ваканция, винаги е трудно да оставите кучето си. Независимо на чии грижи ще го поверите, няма как да спрете да мислите за четириногия член на семейството си. За това и по-кратките почивки обикновено са предпочитани от всеки стопанин – колкото по-малко време сте далеч от вашия космат приятел, толкова по-добре!

Ваканциите може да са вълнуващи, но е трудно да им се насладите напълно, когато домашният любимец ви липсва. Разбираме ви много добре!

  • Релаксиращ ден у дома

Всички понякога имаме нужда от време, за да се отпуснем и да не правим нищо. За съжаление, в повечето случаи лежането по цял ден не е опция за стопаните на четириноги. Кучетата имат нужда от своята разходка, дори и навън да е студено. Толкова за свиването в уютно одеяло и отказването да напуснете къщата за цял ден.

куче човекСнимка: iStock

  • Правене на снимки

Дори и рядко да правите снимки, телефонът ви скоро ще се напълни с безкрайни изображения на кучето ви. Защото, всичко, което прави четириногият ви другар, е толкова сладко, че е невъзможно да му устоите, нали? 

Да имате куче в живота си означава, че постоянно ще имате наоколо нещо сладко за снимане! Бъдете сигурни, че в даден момент ще започнете да се чувствате като истински професионален фотограф!

кучеСнимка: iStock

  • Излизане с приятели

Колкото и да обичате да прекарвате време с близките и приятелите си, толкова и трудно е да изоставите кучето си. Ключът срещу това да не изпитвате вина, е да се срещнете с тях в ресторант с вътрешен двор или кафене, подходящи за кучета. А защо не ги поканите у дома? Сигурни сме, че домашният ви любимец ще иска да се включи в забавлението!

  • Пазаруване само за себе си

Ако сте живели сами, преди да се сдобиете с първото си куче, вероятно сте свикнали да пазарувате спрямо собствените си нужди. С домашен любимец у дома обаче, нещата стоят малко по-различно. Независимо дали става въпрос за очарователна играчка или вкусно лакомство, може да се почувствате дори леко виновни, ако не донесете и малко подаръче вкъщи и за вашето кученце.

куче човекСнимка: iStock

  • Да отделите време за себе си

Разбира се, едно от основните неща, които се променя, когато имате домашен любимец, е вашето лично пространство. Невъзможно е да хапнете лека закуска, да гледате телевизия или дори да отидете до тоалетна, без вашият космат другар да ви гледа. Защото, за вашето четириного другарче всичко, което вие правите е любопитно и вълнуващо!

Благодарение на това постоянно внимание, никога няма да се почувствате самотни! Вашият домашен любимец ще е до вас през всяка секунда от живота ви, а количествата обич и гушкания са просто безкрайни! Та кой се нуждае от лично пространство, когато има едно любящо куче в живота си!

куче човекСнимка: iStock

Дори и най-простите неща в живота могат да бъдат по-трудни с куче наоколо, но това прави живота още по-вълнуващ и пълноценен! 

Вижте още:

5 позитивни стереотипа за собствениците на кучета

Защо е полезно да говорим „като на бебе“ на кучето си

5 популярни мита за кучетата, които всъщност не са верни

Виж още