15 причини защо смятаме, че кучетата са по-добри от хората

куче човек щастие Снимка: iStock

Н а първо място: нямаме проблем с хората. Наистина. Всъщност, много от вас са направо възхитителни! Но можем ли ние, обикновените смъртни, да се състезаваме с кучетата? Разбира се, че не.

Безкрайно лоялни, невероятно очарователни и обаятелно сладки, неслучайно четириногите са провъзгласени за най-добър приятел на човека! 

Защо смятаме, че кучетата са по-добри от хората в редица аспекти? Причините са безкрайни, но ето ви 15 от тях, които засилват благодарността ни от факта, че имаме щастието да споделяме живота си с домашен любимец!

Dogsandcats.bg

кучеСнимка: iStock

 • Кучетата винаги се радват да ви видят

Връщате се у дома след кратка почивка извън града за уикенда? „Ура, колко е чудесно, че си у дома!“. Нямало ви е 10 минути до близкия магазин - „Ура, колко е чудесно, че си у дома!“. Определено не можем да кажем, че ще получим толкова развълнувана реакция от любимите си хора, членовете на семейството или приятелите ни. Просто отбелязваме.

 • Те са най-малко придирчивите в света

Кучетата никога не са твърде взискателни към нещата, които слагат в уста. Понякога – дори твърде неглижират храната си. 

куче човек щастиеСнимка: iStock

 • Кучетата не таксуват за терапевтични сесии

А ние със сигурност бихме платили добри пари за техните мъдри прозрения и несравними умения за слушане. За щастие обаче, кучетата „работят“ безплатно и винаги са готови да ни изслушат, особено, когато сме имали тежък ден. 

 • Те са първите, които прощават и забравят

Да имате щастието да опознаете куче от приют – това е нагледно показно какво действително е значението на прошката, вярата и силата на духа. Докато на нас, хората, ни е трудно да продължим напред, четириногите ни другари живеят за момента. И винаги са готови да създадат повече моменти с тези, които обичат. 

куче човек щастиеСнимка: iStock

 • Те не поставят под въпрос изборите ни

Дори и да гледате един епизод на любимия си сериал безброй пъти, кучето ви винаги ще го намира за страхотна идея (стига да му запазите място до себе си на дивана или още по-добре – в скута си!).

 • Винаги са на линия...

... За да споделят вечерята ни. Не своята, нашата. 

 • Те никога не отменят планове (или се интересуват, когато отмените)

Винаги можете да разчитате, че при споменаването на думата „разходка“, кучето ви ще е на линия – с ентусиазирано размахана опашка и голяма, глупава усмивка на лицето си. Промяна в плановете? Няма проблем – домашният любимец напълно ви разбира. 

куче човек щастиеСнимка: iStock

 • Кучетата никога не са политически ангажирани...

…Въпреки че може би трябва. Защото имат нашия глас, всеки път!

 • Те могат да пазят тайна

Едва ли на този свят има същество, на което бихме се доверили повече, отколкото на кучето си!

 • Те са самото определение за „лоялен“

Лично ние смятаме, че в речника, редом до „лоялен“ трябва да има снимка на куче, което търпеливо чака стопанина си до вратата. 

 • Четири думи: тези мили кучешки очи

Дори не си правете труда да се опитвате да се съпротивлявате – научно е доказано, че няма как да издържите на „онзи кучешки поглед“. Изследванията показват, че с течение на времето домашните ни любимци наистина са развили мускул над очите си, за да комуникират по-добре с хората!

кучеСнимка: iStock

 • Те харесват неделните ви спортни панталони

Не сладките клинове или модерните панталони за джогинг. Сещате се, всеки има в гардероба си по един чифт стари, протрити шорти с разкъсан джоб. Е, докато ги носите, вашето куче смята, че изглеждате невероятно!

 • Те са перфектните приятели за тренировки

Независимо дали се касае за бягане в парка, туризъм или плуване – кучето ви винаги е готово за забавна тренировка. Нуждаете се от възстановителен ден? Е, косматият ви другар изобщо няма да ви съди, за разлика от вашите приятели във фитнеса, например.

 • Те са винаги честни

При кучетата няма неща като его, умствени игри или надлъгване – те имат своята истина и не се „правят на готини“. Всичко, което искат е да ни обичат и не се страхуват да го покажат!

куче човек щастиеСнимка: iStock

 • Кучетата оценяват малките неща

Кога за последен път видяхте човек, който се вълнува от стара топка за тенис? Или забравено в някой ъгъл парче от лакомство? Кучетата ни вродено разбират това, което на повечето хора им отнема цял живот, за да открият – малките неща са важните и те носят най-голямата радост! А ние им благодарим, че ни го припомнят всеки ден!

 

 

 

Виж още