3 начина да поглезите кучето си тази зима

куче зима Снимка: iStock

З имата вече е тук, а когато времето навън е студено, ние сме склонни да прекарваме повече време у дома, на топло и с любимите си същества – както двукраки, така и четириноги!

Ако направите допитване сред собствениците на домашни любимци, то най-вероятно ще разберете, че всички те смятат косматия си другар за член на семейството. И въпреки че можем да им осигурим материални неща като играчки и лакомства, има и други начини, по които можем да се погрижим питомците ни да се почувстват по-специални и обичани през този сезон. Точно, както е и при хората - най-хубавите неща не се купуват с пари!

Предлагаме ви три идеи, които можете да приложите тази зима, за да накарате косматия си другар да се почувства по-специален. 

  • Направете си еднодневна екскурзия 

Еднодневните пътувания могат да бъдат кратки като разходка или дълги, включващи нощувка в друг град, например. Повечето кучета обичат да посещават нови места, така че да заведете косматия си другар в някой парк, където не е бил до сега или на поход в планината е чудесен начин да прекарате време заедно.

Dogsandcats.bg

куче зимаСнимка: iStock

  • Масаж

Ако сте сред почитателите на спа преживяванията, то знаете колко приятни са тези процедури, особено през зимните месеци. Така че – защо не включите към тях и вашето куче?

Масажите са чудесен начин да поглезите косматия си другар с нещо специално. Така животното не само, че ще се почувства фантастично, но и ще получи допълнителни ползи за здравето и благосъстоянието си. Подобно на хората, кучешкият масаж увеличава кръвообращението и подпомага възстановяването. Това е особено важно за много активни кучета, които играят усилено по цял ден. 

куче зимаСнимка: iStock

  • Специално ястие

Повечето хора готвят топли, сгряващи и успокояващи ястия през зимата. Е, защо не опитате да приготвите нещо страхотно и за домашния си любимец? И не, не говорим просто за вкусно лакомство, което можете да купите от близкия зоомагазин, а по-скоро да изпечете свои собствени бисквитки. А можете да направите и нещо по-изисквано и питателно – изборът е ваш!

куче зимаСнимка: iStock

Уверете се, че използвате съставки, безопасни за кучета и помнете, че всяко четириного реагира на различните съставки по свой си начин. И ако косматият ви другар е алергичен към определени храни, ще е по-добре да ги избягвате. Също така, поддържайте се към здравословните алтернативи – мазен бекон или шунка могат да причинят сериозни проблеми на животното, особено ако не е свикнало да яде подобни неща. 

И накрая – можете да изпечете някои вкусни, здравословни закуски а кучета, на които домашният ви любимец да се наслади, със съставки, които имате у дома. Това е и чудесен начин да оползотворите излишните плодове и зеленчуци.

Вижте още:

Грижи за външния вид на кучето през зимата

 

Виж още