4 причини защо да си вземете куче още днес

куче Снимка: iStock

Е дна стара поговорка гласи, че кучетата са единствените същества на света, които ни обичат повече, отколкото ние самите. Бъдете сигурни – за подобни твърдения, базиращи се на безусловната любов на домашните ни любимци си има причина. 

Ако до сега не сте имали щастието да споделите живота си с четириного, то може би сте чували различни истории, свързани с привързаността на тези животни. Или пък се усещате, че някакси не успявате да се разминете с куче по улицата, без задължително да го погалите и да му се порадвате? А може и да сте от хората, които се събуждат с усмивка всяка сутрин, приветствани от няколко мокри носа? В която и категория да попадате, безспорен факт е, че кучетата са интересни животни, които допълват живота на стопаните си по неповторим начин. 

кучеСнимка: iStock

Ако все пак се налага да ви побутнем леко в правилната посока, а именно – да отворите дома и сърцето си за четириного, то предлагаме ви 4 причини защо да си вземете куче още днес е най-чудесното решение, което можете да вземете!

Dogsandcats.bg

Знаете ли, че: 

  • Отглеждането на куче удължава живота ви

Според резултатите от последно проучване на Американската сърдечна асоциация, притежаването на куче намалява риска от затлъстяване, депресия, висок холестерол, диабет, тревожност и хипертония. Част от причината за това може би се дължи на факта, че домашните любимци карат стопаните си да са физически активни, а ежедневните разходки – дори около блока, ни поддържат във форма в дългосрочен план.

кучеСнимка: iStock
 

Съществува и една друга връзка: когато домашният любимец и собственикът му осъществяват физически контакт, кръвното налягане и на двама им намалява. Така че – най-добре си вземете 10 Лабрадора и си гарантирайте вечен живот още днес!

  • Кучетата имат способността да усещат стопаните си от голямо разстояние

Ако потърсите значението на думата лоялност в речника, може да откриете срещу нея снимка на Голдън ретривър или Немска овчарка. И това определение ще е съвсем вярно, защото кучетата са лоялни и верни на стопанина през целия си живот, всеотдайно и без условности. Те дори смятат за свой дълг да демонстрират тази преданост. Стига, разбира се, да им дадете възможност да го направят!

Вижте още: Как изгубените кучета намират пътя към дома си

кучеСнимка: iStock

  • Хората, които имат кучета се чувстват по-добре със себе си

Хората понякога имаме склонност да изпадаме в мрачни състояния и да се чувстваме самотни. Отглеждането на домашен любимец не ни позволява да усещаме тези негативни емоции толкова често. Домашните любимци са винаги до нас, а компанията им постепенно прави живота ни по-пълноценен, карайки ни да се чувстваме по-добре със самите себе си. 

кучеСнимка: iStock

Искате да бъдете най-умният, най-добре изглеждащият, най-успешният или най-забавният човек на света? Поздравления! Вашето куче вече си мисли, че сте!

  • Кучетата са били ценени членове на семейството от векове

Разбира се, трудно е да си представим Тиранозавър Рекс да се разхожда редом до един бял Померан! За това и не се наемаме да определим точно колко назад във времето кучетата са застанали редом до хората, превръщайки се в наши най-добри приятели. Реликви от древната история обаче подсказват, че съдбите на хората и четириногите винаги са били преплетени. Надгробни рисунки, антични документи и артефакти – всички те разкриват, че без значение от социалното им ниво, историята отдавна познава отдадени собственици на домашни любимци. 

кучеСнимка: iStock

Вижте още: Ползите от живота с куче

Виж още