5 места, където кучетата обичат да ги галят

куче Снимка: iStock

В сички кучета се радват да получават внимание от хората, които обичат. А някои четириноги са толкова дружелюбни, че са доволни и на случайни милувки от непознати. Замисляли ли сте, че (макар и да не личи предвид общото им щастливо състояние), все пак има някои места, на които кучетата предпочитат да ги галим и те са им по-любими от други?

Може би сте забелязали реакцията на кучето ви, когато го почешете на определено място – може би дори започва да рита с крак, защото му е приятно? Или да издава тихи звуци, подобни на мъркането при котките?

И въпреки че всяко четириного е индивидуално, има 5 специфични места или „точки на удоволствието“, които са любими на повечето кучета и ако ги галите там, това би ги направило истински щастливи!

Dogsandcats.bg
  • Под брадичката

Това е добро място да погалите куче, което току що сте срещнали (след разрешение от страна на собственика му, разбира се). Доста хора инстинктивно посягат към главата на животното, но това е една от най-често срещаните грешки - този жест би могъл да бъде възприет като заплаха от страна на четириногото. Вместо това – леко погалване под брадичката е добър начин да му покажете, че ви е симпатично и да си спечелите приятелско отношение.

кучеСнимка: iStock

Вижте още: Извинете, мога ли да погаля кучето ви

  • Гърди и коремче

Това е зона, която можете да погалите и без кучето да е в уязвимо положение – ако то само се преобърне по гръб с корема нагоре (много животни обичат да го правят, но не всички!). И то ще ви е благодарно за това!

Вижте още: Защо кучетата толкова обичат да ги галим по коремчето

кучеСнимка: iStock

  • Основата на опашката

Забелязали ли сте, че много кучета сами се обръщат с гръб, за да ги погалите или почешете в долната част на гърба – там, където е основата на опашката? Може да не е най-сладкото място, но със сигурност е любимо на много четириноги. Според специалисти, повечето кучета харесват да ги галят по задните части, защото това е най-трудното за достигане място.

Нещо като при хората – само че с онази точка в средата на гърба, която никога не можем да достигнем сами и е толкова хубаво, щом някой ни помогне!

  • Задната част на врата

Подобно на задните части и  яката“ е едно от трудно достъпните места за кучетата ни – за това и за него е истинско удоволствие да го галим там. Освен това – носенето на каишка засилва сърбежа в тази зона. 

кучеСнимка: iStock

  • Рамене

Раменете са любимо място, което обаче за кучетата е трудно да достигнат. Ако им обърнете допълнително внимание – гарантирано четириногият ви любимец ще ви бъде благодарен. Освен това – кой не обича един добър масаж на раменете?

Ако кучетата ни можеха да говорят, може би биха ни посочили поне още 5 места, освен изброените. За това – нека не забравяме винаги да даряваме внимание и любов на нашите четириноги приятели и да се стремим да опознаем по-добре специфичните им нужди и особености.

кучеСнимка: iStock