5 начина да направите разходките с кучето си по-вълнуващи

куче разходка Снимка: iStock

Р азходките са чудесна възможност да прекарате наистина качествено време с домашния си любимец. Можете да изследвате природата, да си починете от работата, може би дори да вземете със себе си член на семейството или приятел – всичко зависи от вас. 

Понякога обаче може да стане леко скучно. Дали се дължи на факта, че поемате по един и същ маршрут всеки ден. Или винаги бързате и нямате времето действително да оставите кучето си да се наслади на заобикалящата го среда. 

куче разходкаСнимка: iStock

За щастие, има няколко лесни начина да направите разходката на четириногия си другар по-вълнуваща.

Dogsandcats.bg
  • Променете маршрута си 

Ако винаги поемате по един и същи маршрут, защо не обмислите да направите някои промени? Има ли парк наблизо, който би допаднал на вашия домашен любимец, но някакси все не успявате да стигнете до него? Или може би в близкия квартал се случва нещо вълнуващо, което бихте искали да проверите. Така или иначе, промяната на обичайния ви маршрут със сигурност ще направи нещата по-забавни за вас и косматият ви спътник!

куче разходка паркСнимка: iStock

  • Общувайте с другите

Може би ви допада да се разхождане с кучето си, когато сте сами- така релаксирате най-добре и прочиствате ума си, разбираме ви добре. Но защо не спрете и не поговорите и с други собственици на домашни любимци, които правят същото, което и вие? 

куче разходка паркСнимка: iStock

Те може да се радват на компанията ви и вие (и вашият питомец) да се сдобиете с нови квартални приятели. 

  • Оставете вашето куче да подуши

Когато бързаме, често ни се иска кучето ни да разбираше това. Защото, ако действително това се случваше, то нямаше да иска да поспре и да подуши всичко по пътя си, нали? Но всъщност, за четириногите е полезно да ги оставите да се насладят на всички миризми, които срещат по пътя си. Обонянието е най-важното сетиво на косматите ни другари и благодарение на него те получават много умствена стимулация. 

куче разходкаСнимка: iStock

А докато кучето ви души наоколо, вие може да поспрете за минута и да разгледате заобикалящата ви среда. Може да забележите нещо, на което не сте обръщали внимание преди!

  • Променете темпото си

Винаги ли разхождате кучето си с едно и също темпо? А защо, за разнообразие, не превключите за момент. Много хора ходят на джогинг с кучетата си. Разбира се, не всеки домашен любимец е подходящ спътник за лек крос, особено ако имате у дома по-възрастен Френски булдог, например, но някои четириноги действително са перфектни за целта!

куче оживено мястоСнимка: iStock

Или, отново, ако винаги бързате, помислете да забавите темпото от време на време, за да позволите на косматия си другар действително да се наслади качествено на света около себе си. 

  • Отпуснете се!

Често в напрегнатия, пълен с работни и лични ангажименти ден, може да не ни остане време да прочистим ума си и да си поемем дъх. Разходката с домашния любимец може да е вашето време от деня, когато да презаредите батериите. Сложете си слушалки, послушайте любимата си музика и се насладете на няколко минути релакс в компанията на косматия си другар. 

Понякога моментът може да не е подходящ за по-вълнуваща разходка. Но когато имате време и енергия, една вълнуваща разходка може наистина да озари деня ви! И да направи искрено щастливо вашето куче!

куче разходкаСнимка: iStock

 

 

Виж още