5 начина да поглезите кучето си по празниците

куче Коледа Снимка: iStock

Д омашният любимец е част от семейството ни, за това и е съвсем в реда на нещата да искаме да включим четириногия си другар в празничните тържества! За наше щастие, почивните дни, съчетани с приятното време навън, предлагат различни възможности да присъединим кучето си към забавата, да прекараме малко качествено време заедно и да се позабавляваме! 

куче КоледаСнимка: iStock

Да накараме косматия си спътник да се почувства специално не изисква да му купим скъп подарък или да го заведем на луксозен ресторант! От приготвянето на някои вкусни домашни лакомства до прекарването на допълнително време заедно (в гушкане!) – ето 5 лесни начина да поглезите косматия си спътник по случай празниците!

  • Направете домашно приготвени лакомства

Знаем, че може да е изкушаващо да почерпите домашния си любимец с някое от лакомствата, на които самите вие се радвате. Но голяма част от тях могат да причинят стомашни проблеми на кучето ви. Ако искате да подарите на питомеца си нещо по-специално за Коледа и същевременно – да сте сигурни, че е безопасно за него, направете му лакомства сами! В интернет ще откриете различни рецепти – бъдете креативни!

Dogsandcats.bg

куче КоледаСнимка: iStock

  • Заведете кучето си на някое от любимите му места

Ако искате да направите празника на кучето си по-специален тази година, защо не използвате почивните дни, за да отидете на разходка на някое от любимите му места?

Независимо дали става въпрос за близкия парк, пътека или градинка – завеждането на животното на място, към което то храни положителни чувства, е лесен начин да го зарадвате!

куче КоледаСнимка: iStock

  • Допълнително време за гушкане!

Друг лесен начин да направите празника на вашето куче по-приятен е да прекарате допълнително време за гушкане заедно. Вземете одеяло и релаксирайте заедно на дивана, докато гледате любимото си шоу или коледен филм! Не знаем за вас, но да си почиваме, сгушени с домашния си любимец през зимата е едно от най-стоплящите и мили начини, за които ние се сещаме! А най-добрата част? Четириногият ви другар го обича точно толкова, колкото и вие!

куче КоледаСнимка: iStock

  • Подарък за разопаковане под елхата

Ако искате да присъедините домашния си любимец към забавата, която неминуемо се случва при отварянето на подаръци под елхата, то има лесен начин да го направите – сложете кокалче, бисквитка или защо не – нова играчка, опакована специално за него под украсеното дръвче!

  • Отделете му допълнително време за игра

Един от най-лесните и приятни начини да направите деня на вашето куче по-специален за него, е да добавите малко повече време в качествена игра. Дали ще е дърпане на въже или донасяне – едни допълнителни 20-30 минути несъмнено ще накарат косматия ви другар да размахва щастливо опашка!

куче КоледаСнимка: iStock

Вижте още: 

5 причини, защо трябва да подарявате на някого кученце за Коледа

Виж още