5 начина да се реванширате на куче, което е било само вкъщи цял ден

куче само вкъщи Снимка: iStock

В ероятно работите усилено, за да осигурите на себе си, семейството и домашния си любимец всичко, от което имат нужда. За съжаление, това означава и, че вероятно се налага да оставяте питомеца си често сам вкъщи.

Между работата, социалните ангажименти, сметките и грижите за човешките ни взаимоотношения, понякога е лесно да приемем косматия си другар за даденост. И да оставим нуждите му от компания на заден план. За щастие, нашите кучетата са безусловно любящи, прощаващи и винаги готови да ни дадат шанс да се поправим! Просто трябва да сме сигурни, че показваме признателността си към тях, като компенсираме (или поне донякъде!) цялото време, прекарано далеч.

куче само вкъщиСнимка: iStock

Ако и у вас се прокрадва подобна вина и искате да се реванширате на домашния си любимец, предлагаме ви пет страхотни начина как да го направите. 

Dogsandcats.bg
  • Почерпете го с нещо по-специално за вечеря

Предполагаме, че след дълъг работен ден надали ви се готви. Въпреки това, домашният ви любимец заслужава нещо специално за това, че ви е чакал с нетърпение цял ден, нали? Нахранете две кучета с един кокал, фигуративно, и пригответе нещо, с което можете безопасно да почерпите и косматия си другар. 

Вижте още: 10 най-полезни зеленчуци за кучетата

  • Излезте и общувайте

Знаем, че кучетата са товарни животни, които се нуждаят от толкова социално взаимодействие, ако не и повече, колкото и хората. След дълъг ден в офиса, заведете питомеца си в местния парк, градинка или плаж. Кучето ви не само ще оцени времето на открито, но и възможността да общува с други себеподобни. 

кучета играСнимка: iStock

  • Научете кучето си на нов трик

Ако кучето ви е само вкъщи в продължение на шест до осем часа, дори посещението на човек, който да го разходи през деня, може да не е достатъчно, за да го предпази от скуката и самотата. Което означава, че косматият ви другар ще се нуждае от умствена стимулация, след като се приберете у дома.

Опитайте наистина да се свържете с кучето си, като го научите на нов трик. Това ще бъде не само психически стимулиращо за животното, но и ще се превърне във „вашето време“ заедно – положително преживяване за свързване и укрепване на връзката ви.

куче разходкаСнимка: iStock

  • Поглезете го с играчки

Въпреки че всички сме чували максимата, че парите и материалните блага не могат да купят любов, със сигурност не боли да опитаме, нали? Защо не купите на косматия си другар забавна пъзел интерактивна игра? Скритото в нея лакомство ще ангажира вниманието, а усещането, че само е стигнало до наградата си – това със сигурност ще го накара да се почувства добре! Ако предпочитате да сте креативни, можете да вземете чифт стари чорапи и да ги превърнете в играчка!

куче само вкъщиСнимка: iStock

  • Насладете се на малко време заедно

Лесно е да наречем гледането на любимия ни сериал с кучето си на дивана „качествено прекарано време“. За някои по-мързеливи, пухкави четириноги това всъщност може да е идеалното изживяване за свързване. Ключовото е да помислите за нуждите на вашето куче. 

Отделете 15 минути от времето, което обикновено бихте прекарали в проверка на социалните медии, гледане на телевизия или преглеждане на новини за сетен път, и го прекарайте с домашния си любимец. Просто бъдете там, истински. 

куче само вкъщиСнимка: iStock

Изведете го на дълга разходка, погалете го, кажете му колко много го обичате или поиграйте с него. Дори 15 минути означават толкова много за четириногия ви другар! И, бъдете сигурни, това ще го накара да се почувства наистина прекрасно.

Вижте още:

Защо кучето лае, щом чуе други да го правят

За заети стопани на кучета – идеи за кратки тренировки с добри резултати

Виж още