5 неща, които да оставите на кучето си, когато сте далеч

куче Снимка: iStock

К олкото и кучето ви да обича хората, които се грижат за него във ваше отсъствие, все пак си остава тъжен, когато се сбогува с любимия си човек . Да, със сигурност гледачът, на когото го поверявате, ще направи всичко възможно, за да поддържа питомеца ви щастлив и здрав – много разходки, редовен график, много гушкания... Но за домашния ви любимец това си остава друг човек, а не вие. 

кучеСнимка: iStock

За щастие, има няколко неща, които можете да направите, за да се случи прехода по-бързо и лесно за кучето ви. А и самите вие да сте малко по-спокойни, че докато ви няма, животното се чувства добре!

5 неща, които да оставите на кучето си, когато сте далеч

  • Любимото му одеяло или играчка

Уханието на дома е абсолютно задължително, за да помогнете на домашния си любимец да се чувства по-добре на ново място. Това ще му даде усещане за нещо познато, което ще повиши увереността му, като същевременно ще намали объркването и безпокойството му. 

Dogsandcats.bg

куче леглоСнимка: iStock

  • Леглото му

Освен че е важно домашният ви любимец да спи в собственото си легло във ваше отсъствие, уверете се и, че разполага с безопасна, уединена „домашна база“ в дома на гледача. Това е особено важно в домакинства с други домашни любимци. 

  • Пълна торба с храна и лакомства

Безпокойството при кучетата често се проявява с проблеми с храносмилането. Поради това е важно домашният ви любимец да може да яде храната, с която е свикнал. За да сте сигурни, че това ще се случи, оставете му достатъчно запаси, които да покрият целия му престой. 

куче лакомстваСнимка: iStock

Същото важи и за лакомствата. Може да се изкушите да купите на косматия си другар нов вид бисквитки за престоя му при гледача, докато ви няма. Въпреки добрите ви намерения обаче, това всъщност не е в интерес на питомеца ви. По-добре е да се придържате към добре познатите му лакомства, които обича. 

  • Груминг принадлежности

Когато става въпрос за редовен груминг, кучетата могат да бъдат придирчиви към четката или гребена, които харесват. За тази цел се уверете, че носите този, с който се чувстват най-добре и са свикнали. Това ще позволи на гледача да превърне процедурата в успокояващо изживяване, вместо в стресиращо.

  • Играчки

Играчките могат да бъдат чудесен начин да накарате кучето си да се почувства щастливо и уверено, когато не сте наоколо. 

куче леглоСнимка: iStock

А сега, време е да опаковате!

С тези пет елемента вашият домашен любимец ще премине по-леко през периода, когато не сте наоколо. А сега, отделете малко специално внимание на питомеца си преди да тръгнете и преминете към опаковането на багажа си!

кучеСнимка: iStock

Вижте още:

Разпознава ли кучето гласа ни по телефона

Липсваме ли на кучето си, когато ни няма

 

Виж още