5 неща, които кучето би ви казало, ако можеше да говори

куче човек Снимка: iStock

В един или друг момент на всички ни се е искало кучето ни просто да може да проговори и да ни сподели какво се случва в неговия мистериозен ум. Вероятно голяма част от нещата, които подозираме или мислим, че знаем със сигурност за косматия си другар, биха изглеждали по-различно при подобен сценарий, нали? 

куче човекСнимка: iStock

Тъй като, убедени сме, повечето четириноги имат послание или две, които биха искали да предадат на любимите си човеци (Повече разходки, по-малко къпане!), предлагаме ви да разгледаме заедно 5 неща, които смятаме, че всеки домашен любимец би споделил със собственика си, стига да можеше!

  • „Превенцията е ключова в грижите за щастието и здравето ми!“

Ветеринарните лекари едва ли някога ще се изморят да ни го повтарят, но е факт, че много стопани на домашни любимци ги водят до кабинета на специалиста едва тогава, когато са болни, пренебрегвайки превантивните грижи и профилактичните прегледи, кръвни изследвания, груминг грижи и обезпаразитяване. Това обаче не само излага на допълнителен и често – ненужен риск животните, но и намалява качеството им на живот. 

Dogsandcats.bg

куче човекСнимка: iStock

Защото кучето ви иска да знаете, че: Четириногите могат да се държат изключително стоически, когато става въпрос за болка и не могат да ни покажат как се чувстват. От нас зависи да направим всичко възможно, за да поддържаме здравето и комфорта им възможно най-дълго. 

  •  „Разбирам те!“

По-голямата част от комуникацията с кучетата ни е невербална, така че въпреки че не могат да говорят, домашните ни любимци са в състояние да „прочетат“ как се чувстваме и какво искаме от тях, при това – силно и ясно. Те може да не са в състояние да схванат концепцията за глобалното затопляне, например, но по въпросите на сърцето безпогрешно могат да изтълкуват дали сте тъжни, разочаровани или щастливи. Просто като слушат тона на гласа или наблюдават фините мимики на изражението ни. Езикът на тялото ни казва всичко!

куче човекСнимка: iStock

Защото кучето ви иска да знаете, че: Кучетата са еволюирали и са се развивали редом до хората от години, така че те съвсем сериозно са се заели да „научат“ човешката реч. Те са направили това, за да съумяват да разбират по-добре нашите желания, нужди и емоции. За да могат да празнуват заедно с нас, ако сме щастливи, да тъжат – ако усетят скръбта ни, и да ни ни предложат своята утеха, ако сме тъжни. Какъв мощен израз на обич и преданост само, не мислите ли?

  • „Вярвам ти!“

Не би било никак пресилено да кажем, че повечето кучета биха последвали любимите си човеци и от ръба на скала, ако ги повикат. Те биха ни поверили живота си, без дори да се замислят. Защото в техните очи – ние сме перфектни и безупречни!

Защото кучето ви иска да знаете, че: Чували ли сте някога поговорката „Бъдете човека, който вашето куче мисли, че сте“? Малко хора действително са достойни за нивото на лоялност и доверие, което четириногите да готови да покажат и дадат. Но можем да опитаме! Отплатете се за безсмъртната преданост на вашето кученце, като бъдете търпеливи, мили и нежни с него, дори когато прави грешки.

човек кучеСнимка: iStock

  • „Ти си моят свят!“

Вероятно имате натоварен живот, пълен с приятели, семейство, работа, хобита и всичко между тях. Е, вашето куче има само вас. 

Защото вашето куче иска да знаете, че: Лесно е да се увлечете в ежедневните си задължения и да забравите този прост факт. А четириногите не искат много от нас – само безопасен дом, топло легло, пълно коремче и малко от вашето време, за да знаят, че са обичани!

куче човекСнимка: iStock

  • „Времето ни заедно е кратко.“

Никога не знаем колко дълго ще имаме късмета да се радваме на кучетата си редом до нас. А и, поне за нас, то едва ли някога би било напълно достатъчно!

Защото вашето куче иска да знаете, че: Средната продължителност на живота на кучето е едва между 8 до 15 години. Дори и с най-добрите намерения и грижи, това време може да отлети само с едно мигване на окото. И ако вашият домашен любимец можеше да говори, той вероятно би ви напомнило да цените всеки мимолетен момент, който имате заедно.

куче човекСнимка: iStock

Хвърлете топката, споделете лека закуска, погледнете към залеза, отидете на приключение извън града – просто бъдете заедно!

Вижте още:

Защо обичам кучето си повече, отколкото всеки друг?

5 начина да покажете обич на кучето си, така че то да ви разбере

Виж още