6 неща, които малките кученца не разбират

кученце Снимка: iStock

Ч аст от причината да намираме малките кученца за толкова сладки е, че им липсва житейски опит. А това може да бъде наистина очарователно ако наблюдавате реакциите им спрямо някои неща и предмети в ежедневието си. Превъзбудени и игриви, кутретата може и да не са най-добрата или предпочитана компания от по-зрялото ви куче, но за сметка на това е истинска забава човек да наблюдава първите им срещи. 

Освен множество комични ситуации, които могат да възникнат ако срещнете по-възрастно куче и по-малко, ето и още няколко неща, които симпатичните дребосъци не разбират. За това и странните им на вид реакции не бива да ви учудват. 

кученцеСнимка: iStock

  • Огледала

Докато по-зрелите кучета рядко проявяват интерес към отражението си в огледалото, докато са малки домашните ни любимци са искрено учудени, когато застанат пред него. Кое е това куче, което виждат? И дали няма план да открадне храната или лакомствата им?

Dogsandcats.bg

Отражението в огледалото може да се превърне в най-големия враг на малкото куче. А и защо копира всяко тяхно движение така, сякаш знае точно какво ще направят!

кученцеСнимка: iStock

  • Стъклени врати

Каналите за споделяне на видеа като YouTube са пълни с клипчета, на които се вижда как малки кученца се блъскат в добре измити и почти прозрачни стъклени врати. Е, след като се ударят няколко пъти, животинките стават малко по-предпазливи. 

кученцеСнимка: iStock

  • Лайм и цитрусови плодове

Представете си вкус, какъвто никога не сте си представяли, че можете да опитате. Който да пробуди рецептори, които до сега не сте използвали. Нещо подобно се случва, когато в устата на кученце се озове лимон, например. Въпреки че реакцията на животното е в най-добрия случай – комична, цитрусите не са най-безопасните играчки, които можете да дадете на четириногия си приятел. 

  • Лед

Кученцата не разбират какво е това студено, прозрачно и мокро нещо. Знаят обаче, че нямат нищо против допира му в горещ ден. Преди да зададете въпроса – не, домашните ни любимци не правят връзката между леда и водата. 

кученцеСнимка: iStock

  • Телевизия

Кучетата виждат, че нещо в този „вълшебен прозорец“ се движи, но не разбират съвсем какво е то. Въпреки това ще видите, че често с“ „недоволни“ – ще скачат, лаят и дори тичат около телевизора, само за да видят дали нещо не се е скрило зад него!

кучеСнимка: iStock

  • Стопери за врата

Тези странни дървени или метални, пружиниращи неща продължават да отскачат щом ги докоснат с лапа и да издават шум. И е без значение колко често кученцето ги атакува – те винаги се връщат назад! Кутретата не разбират нито какви са тези неща, нито за какво се използват. Но те са чудесни приятели за игра с много енергия.

За повечето любители на четириноги няма нищо по-сладко от малки кученца. Ако и вие сте сред тях – наслаждавайте се максимално на времето, през което четириногият ви приятел е още кутре! Защото няма по-забавен, любопитен и приключенски период от живота на домашния ви любимец!

 

Вижте още: 

Да се подготвим за пристигането на кученцето

Кога кученцата сменят бебешките зъби

Виж още