6 предимства от бягането в парка с кучето ви

куче парк Снимка: iStock

В инаги е приятно да споделяме време и дейности с домашния ни любимец. Едно от предимствата на това да имаш куче е, че можем да правим дълги разходки с питомеца си. А ако сте от хората, които обичат джогинга, какъв по-добър начин да създадете връзка с вашия космат другар от това да го вземете в парка заедно с вас?

Влизането във форма в компанията на кучето ви е забавно, ще ви спести много време, ще се отрази добре на цялостното ви здравословно състояние и не на последно място – можете да превърнете тази дейност в страхотна рутина. За да прекарвате повече качествено време с домашния си любимец!

куче паркСнимка: iStock

6 предимства от тичането в парка с кучето ви

  • Освобождаване от стреса

През годините стресът се превърна в една от основните причини за много заболявания и неразположения, които засягат съвременния човек. Колко пъти сме чували лекари да казват, че дадено нещо „се дължи на стрес“? Емоционалното бреме засяга и нашите домашни любимци със същата сила, като в крайна сметка влошава не само нашето, но тяхното здраве. 

Dogsandcats.bg

Един от начините за намаляване на стреса и възможните му негативни здравословни отражения е чрез сърдечно-съдови упражнения. Бягането ни носи психически и емоционални ползи, защото намалява стреса и помага за отърсване от ежедневните тревоги. 

  • Поддържане във форма

Със сигурност го знаете или поне сте го чували – бягането помага за поддържане на тялото ни във форма. Е, същото важи и за вашето куче. Ако обмисляте да започнете да правите джогинг или вече имате известен опит в бягането, защо не включите и домашния си любимец в тази дейност? 

Разбира се, не забравяйте, че кучето ви зависи от вас. И за да се наслади на преживяването, необходимо е първо да се уверите, че е в добро здравословно състояние, напомнят от AnimalWised. 

Вижте още: Как да научите кучето да тича с вас в парка

  • Кажете „да“ на щастието!

Това е факт! Джогингът има прекрасното свойство да кара хората да се чувстват по-добре и по-щастливи! Да видите домашния си любимец доволно да тича до вас – това ще ви зареди емоционално до степен, че няма как да не се усмихнете! Идеално време да се насладите на малките неща в живота. 

куче паркСнимка: iStock

  • И „не“ на лошите навици

Кучетата са чиста енергия! И ако не намерят положителен и продуктивен начин да я освободят, те могат да я насочат в недотам приятни за вас дейности. Най-често – включващи унищожение на дома и имуществото ви. 

Бягането е отличен инструмент да държите питомеца си далеч от подобни мисли и навици, като същевременно избягвате (или коригирате своевременно) негативни емоции като тревожност, депресия или чувство на неудовлетвореност.

куче паркСнимка: iStock

  • Изграждане на връзка с вашето куче

Бягането заедно е отлична възможност за укрепване на връзката, споделяне на качествено време и създаване на спомени, които ще останат за цял живот! Това може да бъде началото на рутина, която да е „вашето нещо“. Кучетата са идеалният партньор и спътник за много активности, особено за джогинг.

куче паркСнимка: iStock

  • Мотивация за напредък

Ако придобиете този навик, постепенно ще видите ползите – както за вашия ум и тяло, така и за тези на домашния ви любимец. Редовният джогинг с кучето ви ще започне да се отразява в положителен аспект и на останалите дейности, с които се занимавате през деня. А с по-високи енергийни нива и повече мотивация можете да постигнете толкова повече!

 

 

Виж още