6 водни игри, с които да се разхладите с кучето си това лято

куче лято Снимка: iStock

Л ятото вече е тук и е време за забавления с домашния ни любимец! Не всички кучета обичат да плуват, но повечето от тях с радост биха се включили в различни водни игри. Ако нямате възможност да заведете косматия си другар на плажа, то има и други начини как да се разхладите през особено жарките дни! Достатъчно е да имате достъп до малък двор!

Съвети за безопасност във водата

Ключът към доброто забавление с кучето ви, е да се уверите, че го наблюдавате винаги, когато е във или близо до вода. Това ще ви гарантира, че животното няма да се нарани случайно или да се удари.

Следете всички взаимодействия на питомеца ви да са положителни и ако забележите сигнали, че животното се чувства преуморено или претоварено, приберете го на хладно да си почине. 

Dogsandcats.bg

6 креативни идеи как да се разхладите с косматия си другар това лято!

  • Плавно потапяне в бебешки басейн

Лятото е идеалният сезон да осигурите на кучето си собствен басейн. Поне бебешки. Най-добре е да изберете модел от твърда пластмаса, изработен специално за малки деца. Има ги в хранителните магазини и детските хипермаркети, като са чудесен избор за домашни любимци от всякакъв размер – от малки до гигантски. 

Напълнете басейна наполовина, а след това плавно въведете кучето си в него. Ако водата е малко, повечето кучета с радост ще скачат, влизат и излизат от басейна без да се страхуват!

куче басейнСнимка: iStock

  • Воден лов на съкровища

Ако вече разполагате с бебешки басейн, забавен начин да увеличите нивото на забавление е да го превърнете в място за игра. За да създадете дейност, в която косматият ви другар да иска да участва, добавете малко повече вода, а след това съберете различни водоустойчиви играчки. Пуснете ги вътре и нека играта да започне!

куче лятоСнимка: iStock

  • Забавлявайте се с пръскачката

Класически начин да разхладите кучето си в летните горещини е да извадите пръскачката, с която поливате моравата или градината си. Има разнообразие от различни модели – някои са неподвижни, други се въртят настрани, което води до каскада от вода. Много домашни любимци искрено се забавляват да скачат във водата или да гонят пръскачките. Ако домашният ви любимец за първи път се среща с този тип забавление, използвайте по-лека струя, за да свикне. 

куче лятоСнимка: iStock

  • Опитайте водна ловкост

Ако искате да издигнете водните игри на следващото ниво, можете да комбинирате някои умения за ловкост в задния двор (като скокове във вода и преминаване през гуми с пръскачка). Винаги, когато практикувате подобни игри, включващи водна струя, уверете се, че са на повърхност като трева, която ще смекчи приземяването и ще осигури добро сцепление. Избягвайте твърди повърхности като бетон или хлъзгави като кал, тъй като могат да натоварят прекомерно ставите на питомеца ви и да доведат до наранявания. 

куче лятоСнимка: iStock

  • Преследвайте маркуча

Поливане на градината? Нещо, абсолютно наложително през жарките летни дни, което може да се превърне и в забавна възможност да се позабавлявате с домашния си любимец! Можете да използвате най-обикновен маркуч или с функция за мъгла/пръскачка (обикновено е отделна приставка за дюзи). Естествено, много кучета обичат да преследват водата от маркуча, но не забравяйте да го държите ниско до земята, за да предотвратите наранявания. 

куче лятоСнимка: iStock

  • Плувайте

Ако имате куче, което обича да плува, и малко по-голям двор, надземен плувен басейн, който можете да използвате за лятото – защо не поплувате заедно с домашния си любимец? 

куче лятоСнимка: iStock

Ако имате по-голям басейн, уверете се, че нивата на хлор във водата са безопасни за кучета. Ще ви е необходима и рампа/стъпала, така че четириногият ви другар да може безопасно да влиза и излиза от басейна. 

А сега, остава да ви пожелаем щастливо лято!

Виж още