7 начина да направите пътуването с кучето си по-приятно

куче кола Снимка: iStock

Е дна от най-големите радости на хубавото време навън е възможността да си подарим уикенд извън града в компанията на любимите си хора и кучето си, разбира се. Никога не сте го опитвали? Не знаете откъде да започнете? Е, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да сте сигурни, че всички ще си прекарат страхотно!

  • Подгответе списък с подходящи за домашни любимци хотели по пътя

Дори да не планирате да спирате някъде за една нощ, винаги е добре да сте подготвени в случай, че ви се наложи. Направете проучване и отбележите няколко места „за всеки случай“.

куче колаСнимка: iStock

  • Опаковайте умно

Наред с основните консумативи като изобилие от храна и вода (не забравяйте купичките!), уверете се, че сте взели нашийника на домашния си любимец с текущата идентификация и паспорта му. Не забравяйте за комплекта си за първа помощ – ако претърпите инцидент, той буквално може да спаси живота на малкото ви приятелче. 

Dogsandcats.bg
  • Ще позволите ли на кучето си да усети вятъра в козината си?

Страхотно! Просто се уверете, че животното е напълно защитено, преди да свалите прозореца. Използвайте всичко, което работи най-добре за вас и кучето ви – колан, клетка или преносимо легло са сред опциите.

куче вятърСнимка: iStock

  • Мислете една крачка напред, когато опаковате храната

Мократа храна е чудесен вариант за хранене по време на пътешествие (особено при туризъм или къмпинг). Не само, че е апетитна и вкусна, но съдържанието на вода ще осигури допълнителна хидратация на домашния ви любимец. 

Забележка: Не сменяйте внезапно храната на кучето си преди пътуването. Или започнете с постепенен преход седмица или две преди да тръгнете, или заложете на формулата, която животното хапва до момента.

куче колаСнимка: iStock

  • Направете лека тренировка преди да тръгнете

Преди да се качите в колата, направете кратка разходка, за да дадете възможност на кучето си да се раздели с част от задържаната си енергия. Това ще помогне на домашния ви любимец да остане спокоен, докато се борите с трафика на излизане от града. Обмислете да вземете със себе си и някои от любимите играчки на животното, както и малко от лакомствата, които предпочита. 

  • Направете малко разузнаване

Ако ви предстои да се отбиете в хотел или къща на приятел за нощувка, направете бърза проверка на квартирата, преди да пуснете домашния си любимец на свобода. Обърнете внимание на всички потенциално опасни места, внимавайте за отворени врати и порти, сканирайте за всичко, което животното може да изяде или повреди.

куче пътуване колаСнимка: iStock

  • Насладете се на пътуването!

Бъдете позитивни и приключенски настроени! Може да е малко предизвикателно да пътувате с кучето си, особено в началото, но опитайте да не се стресирате излишно– това само ще направи домашния ви любимец по-нервен. Пуснете се по течението и приемайте проблемите, когато се сблъскате с тях. Да, пътуването едва ли ще премине перфектно, но с малко практика ще стане лесно и много по-забавно! 

Пътуването с домашния ви любимец отваря цял нов свят и за двама ви – насладете му се!

куче колаСнимка: iStock

Вижте още:

Какво да правим, ако кучето ни мрази да се вози в кола

Как да поддържаме колата си чиста, когато возим и куче

Виж още