7 неща, които никой не ви казва за пътуването с куче

куче кола Снимка: iStock

П ътуването с куче днес е все по-лесно и приятно, както за животното, така и за стопанина му – има колани и седалки, предназначени да осигурят комфорта и безопасността на животното по време на път, а все повече хотели допускат (за щастие!) и домашни любимци. 

куче колаСнимка: iStock

Има обаче някои неща, леко в страни от обичайните съвети, които е добре да имате предвид, когато тръгвате на път с кучето си. Защото, е, напълно е възможно никой да не ви ги е споделил до момента!  

  • Първият път винаги е най-трудно

За това, най-добре е първо да планирате по-кратко пътуване. Стига да не претърпите пълно фиаско и да не се стресирате прекалено, вероятно скоро ще повторите, вече – на по-далечна дестинация. 

Dogsandcats.bg
  • Пътуването с куче е нож с две остриета

И често има непредвидени ситуации. Нека щрихираме част от тях: тревожност при раздяла, проблеми с храненето, спиране за почивки… Но въпреки всичко си струва, в това можете да бъдете сигурни!

куче колаСнимка: iStock

  • Уважавайте мнението на околните

Опитайте се да не се увличате в чувството на самодоволство по отношение на очарованието на вашия спътник. Да, за вас той е най-сладкото и миличко същество в целия свят, но за други хора, е нека кажем, че е просто куче. 

  • „Под седалката пред вас“ наистина е много малко място

Не всеки домашен любимец се чувства удобно там. За това, ако пътувате със самолет, помислете за комфорта и на кучето си. И в името на неговото благополучие, уверете се, че животното е спокойно. Един съвет от нас: невинаги най-добрият вариант е кучето да се вози с вас в кабината. 

куче пътуванеСнимка: iStock

  • Седацията не е решение, предназначено за ваше удобство 

С други думи, ако вашият домашен любимец няма темперамент за пътуване, не го насилвайте.

  • Винаги носете лакомства и играчки със себе си

Подобно на дете, ангажирането на вниманието на домашния ви любимец по време на пътуване е ключът към успеха. 

куче колаСнимка: iStock

С всички превратности на пътуването, вашето куче може да жадува за малко допълнителен комфорт. Така че, бъдете готови да отстъпите малко място (или понякога – цялото!) в хотелското си легло на косматия си другар.

куче пътуване колаСнимка: iStock

Вижте още: 

10 истини, които всеки стопанин на куче трябва да знае

На път куче: 8 съвета при нощувка в хотел

Виж още