7 страхотни начина да отпразнувате рождения ден на кучето си

куче рожден ден Снимка: iStock

П ризнаваме си, ние сме от собствениците на кучета, които чакат с нетърпение рождения ден на домашните си любимци. И оставаме абсолютно глухи за подмятания от типа „това е животно, то не разбира“ или „какъв е смисълът, той/тя няма да си го спомня“. Истината е, че няма как да сме сигурни дали четириногите ни другари разбират, че имат рожден ден или не. Но това никак не пречи да направим деня им специален, нали?

куче рожден денСнимка: iStock

Вижте още: Разбират ли кучетата, когато празнуваме техните рождени дни и празници

Независимо дали знаете действителната рождена дата на косматия си другар или просто искате да почетете деня, в който сте го осиновили/приветствали в дома си, имаме за вас няколко страхотни идеи, които ще дадат начален тласък на забавлението!

Dogsandcats.bg
  • Изберете идеалното място

Изборът на място зависи от редица фактори, включващи годишно време, час, брой на гостите и размер на кучетата, които ще присъстват. Група от 10 Санбернара, например, вероятно ще се нуждае от повече пространство за забавления, отколкото сбирка на Дакели.

куче рожден денСнимка: iStock

Ако разполагате с двор, най-добре е да позиционирате събитието него. Обитателите на апартаменти в града пък, могат да се огледат в близките градинки и паркове, подходящи за кучета.

  • Осигурете напитки и закуски

Очевидно е, че ще ви е необходима много прясна вода на разположение по всяко време, за да могат всички кучета да са добре хидратирани. Когато става въпрос за лакомствата пък, не забравяйте да се консултирате с останалите собственици, за да сте сигурни, че предлаганите от вас храни са съобразени с тяхното здравословно състояние и предпочитания. Не искате да черпите гостите си с нещо, което би им навредило, нали?

куче рожден денСнимка: iStock

  • Торта!

Това е една от най-хубавите и любими на домашния ви любимец части от партито! Следвайки същите указания, като тези при избора на закуски, опитайте да намерите или да направите торта, съставена от безопасни за гостите ви съставки. Добрата новина е, че дори да не разполагате с време, вече има много кучешки пекарни, където можете да поръчате тортата за питомеца си.

куче рожден денСнимка: iStock

  • Раздвижете се с изпитания за ловкост

Ако търсите с какви забавни неща да допълните празничната атмосфера, помислете за различни игри с препятствия или изпитания за ловкост. Можете да наемете необходимото оборудване (надуваеми пътеки, тунели и тн.) за деня или директно да си закупите някои от нещата, с които в последствие да тренирате нови трикове с косматия си другар. 

  • Игра на търсене и намиране

Тази игра е забавен начин да научите домашния си любимец да използва носа си! Скрийте любимите му лакомства на различни места в двора си, а след това го оставете да ги търси! Идеално занимание, което помага на четириногите да развият най-важните си сетивни умения, осигурявайки им същата когнитивна стимулация, подобна на разходка в квартала. 

куче рожден денСнимка: iStock

  • Отидете на излет извън града

И преди сме споменавали, че разходката сред природата, където кучето ви само задава темпото и определя къде да спре да подуши, откъде да мине и какво да прави, са изключително обогатяващи. Кога, ако не на рождения си ден, домашният ви любимец е по-заслужил да го заведете до близката планина, гора или езеро извън града!

  • Подаръци!

Какво е рожден ден без подаръци? Пред вас е идеалното извинение да поглезите домашния си любимец с нещо, което наистина харесва. В крайна сметка, той е толкова невероятен, че определено го заслужава!

куче рожден денСнимка: iStock

Каквато и дейност да изберете, най-важното е да прекарате време заедно, да отпразнувате късмета, че вашият космат другар е в живота ви. И сте отбелязали още една година заедно!

 

Виж още