8 неща, които само собствениците на кучета ще разберат

куче човек Снимка: iStock

К учета. Те превземат леглата ни, крадат обувките ни и често ни причиняват толкова главоболия, колкото и нашите човешки деца. Хората, които нямат домашни любимци, безспорно се чудят защо избираме да споделим живота си с тези малки космати чудовища? Истината обаче е, че само стопаните на четириноги разбират отдадеността и безусловната обич, които те предлагат. Да, кучетата може да са предизвикателни и дори – палави на моменти, но обожанието, което виждаме в прочувствените очи на питомците ни, оставя всичко останало на заден план! 

куче човекСнимка: iStock

А ето и някои неща, които, ако имате четириног другар у дома, то знаете доста добре. И вероятно в края на краткия ни списък (а и още, докато го четете), ще кимате разбиращо с глава. 

  • Личното пространство е мираж.

Може да е имало моменти в живота ви, когато сте можели да си направите сандвич или да посетите банята сами, но тези дни вече отдавна са отминали. Добрата новина е, че да имаш куче означава никога повече да не си сам – дори и когато го искаш!

Dogsandcats.bg

Всичко, което любимият им човек прави, е интересно и очарователно за четириногото. Независимо дали ще почиствате двора си от падналите листа през есента или ще правите йога – кучето ви винаги ще бъде там, за да ви „помогне“. А и уединението е силно надценено, не смятате ли? 

куче човекСнимка: iStock

  • Кучешките косми могат да проникнат във всяка част на дома ви.

Знаем, че може да не ви се иска да го чуете, но кучешката козина има свои начини да се противопостави на законите на гравитацията. Опитът да се борите с това само ще ви ядоса. За това – бъдете дзен и прегърнете хаотичния си живот с косми! 

  • Нещо ви жегва право в сърцето, когато кучето ви демонстрира прекомерна обич към друг човек.

Социализацията е един от най-важните подаръци, които можете да направите на домашния си любимец. Колкото повече време прекарва сред други хора и домашни любимци, толкова по-малко вероятно е да развие страхове или фобии. Въпреки това, да виждате как косматият ви другар буквално се разтапя покрай някой друг… е няма как да не ви жегне, поне за миг. 

куче човекСнимка: iStock

  • Всяко куче има свой уникален глас и вие имате специален начин, по който му говорите.

Можете ли наистина да се наречете стопанин на куче, ако нямате специален глас с който комуникирате с домашния си любимец? 

Хайде, признайте си, вие също го правите!

  • Кучето ви има едно име и безброй прякори.

Изборът на име за кучето ви е забавление за цялото семейство, но по-важното е, че задава тона на безбройните прякори, които в крайна сметка ще му дадете. Леко шантави и дори – иронични, те са чиста проява на обич!

куче човекСнимка: iStock

  • Следите за правилното хранене на кучето си, нищо, че то би хапнало всичко.

Стопаните на кучета добре разбират, че когато става въпрос за домашните ни любимци, само най-доброто върши работа. Дори и понякога тяхната храна да е по-скъпа и здравословна дори от нашата!

  • Най-добрата част от ваканцията е да се прибереш у дома при кучето си.

Всички предани стопани на кучета заслужават малко почивка и релакс. Но независимо дали изберете да пиете леден коктейл на някой тропически плаж или да пътувате с раница с влак из Европа, нищо не може да се сравни с радостта да се върнете у дома при кучето си. Радостта в очите на питомеца ви и махащата му опашка винаги ви карат да се чувствате толкова специални... И нека бъдем честни, домашните ни любимци ни липсват толкова, колкото и ние на тях!

куче човекСнимка: iStock

  • Невъзможно е да сте в лошо настроение, когато кучето ви е наблизо.

Хората сме склонни да оставяме дребните проблеми да повлияят на настроението ни. Работа, сметки и неприятни преживявания – всичко това може лесно да ни потисне. Кучетата, от друга страна, имат специалното умение да усещат и реагират на нашите емоции - за това и са толкова добри за терапия и емоционална подкрепа. Дори без допълнителен тренинг, те буквално могат да проникнат в душата ни, правейки всичко по силите си, за да ни утешат и развеселят. 

Вижте още: 

12 забавни неща, които собствениците на кучета правят тайно

Защо кучето ви следва и влиза с вас в банята

Виж още