Как да преживеем Хелоуин, ако кучето ни лае при всяко звънене на вратата

куче хелоуин Снимка: iStock

Б онбони, деца и много, много лай – стопаните на реактивни кучета познават добре хаоса и трудностите, които съпътстват различните празници, а нощта на Хелоуин не прави изключение.

За четириноги, които се побъркват всеки път, когато се звънне на вратата, това може да бъде истински кошмар. Дори и домашният ви любимец да не се изживява като пазач на дома ви – някои четириноги са просто по-вокални, докато други действително се стряскат всеки път, щом предстои да се отвори входната врата. 

куче хелоуинСнимка: iStock

Ако и за вас обикалянето на хлапетата от блока е колкото сладко, толкова и притеснително с оглед на поведението на домашния ви любимец, ето няколко решения, така че и вие, и питомецът ви да си прекарате ако не е една незабравима, то поне една идея по-малко стресираща нощ на Хелоуин.

Dogsandcats.bg
  • Почерпете децата навън

Разбираме и сме съгласни: Хелоуин е забавен. Не намирате за нужно обаче да правите компромиси в името на комфорта и благосъстоянието на вашето куче. За това ви предлагаме компромисен вариант: можете да раздадете бонбони на децата от квартала или да поставите украса на къщата си, но вместо да стоите вътре, очаквайки посещението им, директно да ги срещнете с почерпката отвън, преди да се пресегнат към звънеца. 

Разбира се, ако домашният ви любимец обича хората и да е част от забавата, то можете да го включите в празненствата!

  • Поставете бонбоните отвън

Ако не искате да се мотаете навън, оставянето на голяма кошница с бонбони за маскираните хлапета също е добър подход. Е, съществува известен риск още първите ви посетители да приберат всички лакомства, за това – не вадете цялата почерпка наведнъж, а презаредете няколко пъти през нощта.

куче хелоуинСнимка: iStock

  • Оставете знак на вратата си

Можете да оставите кратка бележка, обясняваща, че вашето куче не харесва звънеца на вратата. Отново, може да съчетаете това съобщение с оставянето на кошничка с лакомства пред вратата.

  • Изгасете светлините

Най-очевидното решение на проблема с непрестанния лай на кучето ви при всяко звънене на вратата е просто да не участвате в празненствата за Хелоуин. Ако решите да изгасите светлините в дома си, можете да оставите и бележка, че не сте у дома. Не мислете обаче, че това ще ви гарантира спокойствие – има хлапета, които действително ще проявят съчувствие, но не е сигурно, че няма да получите и някой номер.

куче болноСнимка: iStock

  • Оттеглете се в спалнята

Или друго тихо място в дома ви, където кучето се чувства спокойно и в безопасност. Уверете животното, че всичко е наред и че зад вратата няма зли натрапници. Това, комбинирано с произволен брой от горепосочените решения, би трябвало да ви гарантира по-спокойна нощ на Хелоуин. 

Вижте още: Какво да правим, ако кучето ни изяде нещо сладко на Хелоуин

Виж още