Как да спечелите хазяи, които не пускат кучета

куче нов дом Снимка: iStock

З а много хора преместването от едно място на друго е едно от най-стресиращите събития в живота. Процесът на избиране на перфектен нов дом за вас и семейството ви често пъти може да се усложни и от факта, че на много места не позволяват да отглеждат животни. При някои хора не помага дори уверението ви, че кучето има всички хигиенни навици, мило и дружелюбно, а вие гарантирате, че не би направило нищо, за да повреди имуществото и мебелите на хазяина ви. 

Има ли какво да направим, ако в сградата, където сме харесали апартамент не пускат домашни любимци?

Краткият отговор на този въпрос е: да. За щастие, с известна доза упоритост и дължимото уважително отношение можете да повлияете на мнението на бъдещия си хазяин и той сам да промени правилата, които се отнасят до въпроса за забраната на животни. 

куче нов домСнимка: iStock

Автобиографии за домашни любимци: какви са те и как могат да помогнат

Да направите автобиография на вашето куче може да бъде чудесен начин да представите домашния си любимец пред бъдещия си наемодател. Тази практика все повече набира популярност в държави като САЩ, Англия и Ирландия. 

Dogsandcats.bg

Точно като човек, кандидатстващ за работа, така и 

автобиографиите за домашни любимци имат за цел да представят косматия ви приятел в най-добрата възможна светлина. Освен че можете да похвалите всички очарователни навици и привички на четириногото, добре да впишете различни препоръки от ваши съседи, треньори и дресьори (ако животното е ходило на училище, било е на хотел във ваше отсъствие), както и от ветеринарния ви лекар. 

Всичко, за което прецените, че ще представи домашния ви любимец в добра светлина. 

Можете да включите подробности, като например дали вашето куче е кастрирано/стерилизирано, както и това, че има микрочип. И, за да бъдем абсолютно изчерпателни – автобиографията на домашния ви любимец може да съдържа и част от графика му – например, по колко време на ден прекарва сам в апартамента. 

куче нов домСнимка: iStock

Ключът е да отговорите на въпросите на наемодателя още, преди той самият да ги е задал. 

Подготовка на въпроси и отговори „Интервю за домашни любимци“

Ако сте отбелязали напредък и въпреки забраната за домашни любимци потенциалният ви бъдещ хазяин все пак е решил да поговори с вас относно кучето ви, направете всичко възможно, за да успокоите притесненията му. От това как ще се представите на това своеобразно интервю ще зависи дали ще оборите възраженията и той ще позволи косматият ви приятел да живее с вас. Бъдете искрени и открити – целта е да създадете убеждението, че сте отговорен собственик на куче и наемател, който цени чуждата собственост. 

Някои неща, които да подчертаете пред вашия бъдещ хазяин:

  • Колко сте внимателни и стриктни относно почистването след домашния си любимец;
  • Как кучето ви никога не би нападнало друго четириного и никога не го е правило в миналото;
  • Колко дружелюбно и приятелски настроено е било то към съседите на предишното място, където сте живели;
  • Как реагира на непознати в общите части;
  • Предложете да оставите по-голям депозит – за да бъде по-спокоен потенциалния ви наемодател;
  • Опишете какви грижи полагате за животното – колко често го водите на фризьор, ветеринар и тн.

куче нов домСнимка: iStock

Най-важното е - да не се отказвате от дадено място само, защото общата клауза не позволява да го споделите с косматия си приятел. Ако подходите открито, с желание и ентусиазъм, можете да успеете да убедите потенциалния си наемодател да направи изключение. Може и да не се получи – но тогава ще знаете, че сте опитали всичко. Освен това – бихте ли искали наистина да живеете в сграда, където кучето ви не е добре дошло?

 

Вижте още: 

Търся апартамент под наем и съм с куче

Как да се адаптирате на ново място с кучето си

 

Виж още