Как да създадем перфектното кътче за почивка за кучето си

куче легло Снимка: iStock

С ъздаването на пространство за домашния ви любимец, където той може да се оттегли и да си почине, да се отпусне и да релаксира, когато не сте наоколо, може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството му. Ето какво ви е необходимо, за да се превърне това кътче в уютно и предпочитано от страна на питомеца ви. 

куче леглоСнимка: iStock

  • Изберете подходящата стая 

Важно е да изберете стая, която отговаря на нуждите на домашния ви любимец. В идеалния случай, това ще е тихо място, далеч от силни шумове, същевременно – лесно за почистване. Спалнята или пералното помещение, например, са чудесни варианти, тъй като дават необходимото чувство за спокойствие и релакс, предразполагащ за спокойна почивка. 

куче леглоСнимка: iStock

Dogsandcats.bg
  • Направете кътчето му гостоприемно

След като сте избрали идеалното място, време е да го направите уютно. Добре е да имате под ръка няколко ключови елемента, които включват: удобно кучешко легло, съдове за храна и вода, както и селекция от играчки. Малко радио или телевизор за успокояваща музика и звуци, докато животното е само, също е добър вариант. 

куче леглоСнимка: iStock

Можете да добавите няколко допълнителни щрихи като естествено осветление, лампи или плюшен килим, върху който кучето ви да си дремва. 

Съвети за безопасност 

Безопасността е важна, когато обособявате кътче (или цяла стая, в зависимост от възможностите ви) за домашния си любимец. Уверете се, че помещението има добра вентилация и циркулация на въздуха. Въздушен филтър може да бъде от полза за намаляване на миризмите при евентуални инциденти. 

куче леглоСнимка: iStock

Поддържайте стаята, където спи кучето ви чиста

И накрая, поддържането на стаята, където домашният ви любимец релаксира чиста, ще ви помогне да я запазите привлекателна и безопасна за животното. Подложка, поставена под паничките му за храна и вода, ще ви спести много време за почистване, например. 

 

 

 

 

Виж още