Малките ежедневни борби, които водят стопаните на кучета

куче човек щастие Снимка: iStock

Д а имаш куче у дома е прекрасно и, разбира се, всички обичаме своя космат спътник. Но отглеждането на домашен любимец невинаги се свежда до приятни разходки в парка или дълги игри сред природата. Да притежаваш четириного изисква много работа и е необходимо да се положат определени усилия. 

Тези малки ежедневни борби са непознати за много хора, но те са част от живота на всеки собственик на куче. Продължете да четете, сигурни сме, че бързо ще се ориентирате за какво говорим! 

куче човек щастиеСнимка: iStock

Ето и някои от най-често срещаните проблеми, които само стопаните на кучета могат да разберат!

Dogsandcats.bg
 • Дори и навън вече да не вали и да сте подсушили кучето си с кърпа старателно, то миризмата на мокро куче ще ви следва през целия ден. Нещо повече – вашият четириног другар почти сигурно ще настоява да се гушка с вас с мократа си козина!
 • Току-що се си купили нови чорапи, но след три дни всички те са с дупки. Как се случи това? 
 • Сготвили сте вкусно ястие за себе си и наистина очаквате с нетърпение да дойде момента да му се насладите. Само един поглед в страни обаче, е достатъчен за кучето ви, за да отмъкне част от вечерята ви. Явно не сте единствените, на които им се е хапвала лазаня днес!
 • Косми, косми и още косми! На дивана, в колата, на пуловера и на костюма… Космите са просто навсякъде!
 • Диванът ви винаги е зает, тъй като е любимото място за дрямка на кучето ви. Без значение дали и вие искате да се отпуснете – питомецът ви просто е по-бърз от вас. 

куче човек щастиеСнимка: iStock

 • Събуждате се в събота сутрин с порядъчен махмурлук след бурна купонджийска нощ, защото чувате драскане по вратата. Кучето ви не се вълнува, че ви боли глава и не ви се става – то има нужда от своята разходка. Сега. 
 • Краят на месеца е и се оказвате без стотинка в джоба си. Как се случи това? А да, нека върнем лентата назад… кучешка храна, кучешки играчки, преглед при ветеринарния ви лекар… Сметката, за съжаление, излиза съвсем точно.
 • Имате малко кученце у дома? Тогава вероятно сте забелязали следи от кучешки зъби по всичките си обувки!
 • Защо домашният ви любимец се облизва винаги, когато имате гости? 
 • Искате да прекарате известно време с половинката, без кучето си? Но кой може да устои на този тъжен поглед на раздяла, който сякаш казва: „Е, тръгвай си, какво съм аз, само твоят най-добър приятел“.
 • Без значение дали е по пощальонът, доставчикът на пица или шумният съсед – кучето ви лае всеки път, когато се позвъни на вратата. 
 • Не, не отново! Заплетени каишки при разходка! Някакси си винаги се случва, когато бързате или закъснявате за среща. И също така никога не е като във филмите, когато двама собственици на кучета се влюбват, докато домашните им любимци са оплели поводите си...

В колко от тези ежедневни битки припознахте себе си?

Вижте още: 

5 навика на добрите стопани на кучета

5 начина да бъдете отговорен стопанин на домашен любимец

Виж още