Упражнения на закрито за кучета, подходящи за зимните месеци

куче игра Снимка: iStock

П риближаващата зима и мразовитото време навън носят известни предизвикателства както за хората, така и за домашните ни любимци. Ставането сутрин става по-трудно, не сме толкова активни в ранните часове на деня, особено, когато вътре е толкова уютно! Не бива да забравяме и болките в ставите на четириногите, страдащи от дегенеративни заболявания, които се влошават значително при по-хладно време. 

куче играСнимка: iStock

Въпреки че през зимата не можем да се насладим със същото удоволствие на дългите разходки навън, има различни дейности, които можем да опитаме на закрито, за да не губи четириногия ни другар добрата си форма!

Dogsandcats.bg

Независимо дали кучето ви е почитател на снега и мразовитите забавления или по-скоро предпочита да стои вътре на топло, вижте нашите идеи за упражнения на закрито, с които да го раздвижите в дните, когато искате по-скоро да си останете вкъщи!

куче играСнимка: iStock

  • Създайте си импровизирана зона за игра

Ако косматият ви другар обича да ходи в близкия парк, за да изразходва енергията си, дайте му възможност да го направи и без да напускате пределите на хола си! Може би имате приятел с домашен любимец, който можете да поканите на гости? И докато вие пиете кафе или чай, животните могат да се насладят на импровизираната зона за игри, която сте създали за тях!

Създаването й може да бъде толкова просто, колкото временното пренареждането на някои мебели, или толкова сложно, колкото закупуването на постелки за упражнения или препятствия за прескачане. 

куче играСнимка: iStock

Каквато и да е идеята ви, не забравяйте, че целта на зоната за игра е да ангажира домашния ви любимец – тоест, тя трябва да е интересна за самото животно! Някои кучета могат да са леко объркани относно пространството и да се нуждаят от насърчение, за да се отпуснат и да се включат в забавата!

  • Качете се на бягащата пътека

Дори и няколко минути на бягащата пътека са добър начин за домашния ви любимец да ускори сърдечната си честота и да раздвижи ставите си. Ако нямате такава у дома, но сте готови да инвестирате в подобен уред – през ноември има намаления, отглеждайте се! Това е добър вариант и за четириноги с болки със ставите, които изпитват болки при разходки навън през студените месеци.

  • Инвестирайте в комплект за ловкост

За умни, активни кучета, които обичат да играят и да тичат с часове навън, инвестирането в комплект за ловкост за закрито/открито е добър вариант, който ще помогне за задоволяване на нуждата им да изразходват натрупаната енергия, като междувременно раздвижат и ума си. Най-често комплектите включват прътове, тунели и торбички за лакомства – изборът е голям, а за удобство можете да ги поръчате онлайн!

куче играСнимка: iStock

Ползи от упражненията за кучетата

От само себе си се разбира, че кучетата имат нужда от достатъчно упражнения, за да бъдат в здрави, щастливи и в добра форма. Без значение от възрастта или енергийните им нива, движението през зимните месеци е важно и не бива да се пренебрегва (колкото и да нямаме желание!). Надяваме се, че тези съвети ще ви дадат доза вдъхновение, а ако имате още идеи за забавления на закрито за кучета – не се колебайте да ги споделите с нас! 

Вижте още: 

6 начина за облекчаване на артрита при кучетата през зимата

Кои големи породи кучета са най-чувствителни към студа

 

Виж още