Здравословен и лесен трик, ако кучето ви отказва да яде

куче Снимка: iStock

П редставете си следната картина: Време е за вечеря, вашето куче развълнувано маха с опашка при звуците на храната, която пълни паничката му… Когато обаче оставите яденето пред него, той просто подушва купичката си и ви поглежда жално. Въпреки че е гладен, понякога четириногият ви приятел отказва да яде скъпото и качествено ядене, което сте му купили.

Да, случва се понякога да не разбираме защо домашния ни любимец се „мръщи“ на прясната, хубава храна, която му давате. Ако косматият ви приятел изведнъж спре да се интересува от вечерята си и видимо няма апетит – веднага го заведете за преглед при ветеринарен лекар.

кучеСнимка: iStock

Ако обаче не се касае за медицински проблем, а кучето ви просто предявява претенции към храната си – имаме добра новина за вас. Има един лесен и здравословен трик, с който да го накарате да хапне от паничката си:

Dogsandcats.bg

Здравословният и прост трик, когато кучето ви отказва да яде

Ето решението: Добавете към яденето му нещо, което мирише приятно. Може да ви се струва, че е глупаво да допълвате скъпата храна, но всъщност това е трик, който работи безотказно. Методът работи с мокра и суха храна, а дори няколко малки парченца имат мигновен ефект и сами ще видите как домашният ви любимец за отрицателно време ще погълна храната си щастливо. 

кучеСнимка: iStock

Кои „миксери“ за кучешка храна са подходящи?

Сред най-добрите неща, които да добавите към храната на домашния си любимец, за да сте сигурни, че той ще я изяде с удоволствие, са различни видове месо – най-добре телешко, говеждо, пилешко, пуешко и заешко. Можете да ги приготвите предварително – важно е да са на малки парченца. Съхранявайте ги в хладилник или дори – във фризер, и ги добавяйте при нужда към менюто на косматия си приятел. 

Вижте още: Можем ли да замразим останалата ни кучешка храна

В някои случаи, при по-едрите породи, можете да опитате и с малки количества сурово месо – трябва обаче да сте внимателни как боравите с него. Ако сте решили да добавяте подобен тип продукт в менюто на кучето си – задължително се консултирайте с ветеринарния си лекар преди това. 

кучеСнимка: iStock

Ако вашето куче няма да яде качествената храна, която сте избрали за него с любов, не се притеснявайте – приложете този малък трик и ще видите чудесни резултати!

 

Вижте още: 

Как правилно да сменим храната на кучето си

Нуждае ли се кучето от специална храна за неговата порода

Виж още