Черният срамажливко Кови търси дом - Осинови ме -

бездомно куче Снимка: FOUR PAWS
  • Име: Кови (Kovi)
  • Пол:  мъжки
  • Предполагаема възраст: 2.5 г.
  • Характер: Страхлив, предпазлив и много срамежлив, но иначе добродушен и с мек характер. Има поносимост към други кучета, нямаме данни дали понася котки. Нуждае се от време за социализация, за да свикне с нов човек.
  • Размер: М / средноголямо куче

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

Историята на Кови (Kovi)

Кови e спасен по сигнал на граждани за три кучета в много тежко състояние в района на кв. „Свобода“. В клиниката на Четири лапи в Банкя попада не уплашен, а направо ужасен, полужив от недохранване, с окапала козина и наранявания по цялото тяло. След това бива изкъпан, обезпаразитен, ваксиниран, правят му се кръвни и кожни изследвания. Назначено му е и медикаментозно лечение. 

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

След няколко месеца на редовно хранене, разходки, сресване, къпане с лечебен шампоан, прием на лекарства и няколко антибиотични терапии, Кови започва да възвръща както нормалния си външен вид, така и добродушния си характер. Все още се страхува от непознати, но е добронамерен и просто се нуждае от малко време, за да им се довери.  

бездомно кучеСнимка: FOUR PAWS

Сега Кови си търси подходящ стопанин и постоянен дом. Ако искате да осиновите черния ни срамежливко, моля попълнете анкетата на Четири лапи, за да се свържат обратно с вас.