Изоставеното домашно куче Джако, което жадува за човешко внимание - Осинови ме -

бездомно куче Снимка: NOVA

К акво би ви накарало да изоставите на улицата куче, което сте гледали 10 години? Ние не бихме могли да си отговорим на този въпрос, но е факт, че има такива хора. И свидетелство за това е Джако – изоставено домашно куче, спасено от организацията „Strau Angels”.

To беше представено в прогнозата за времето на NOVA от Ники Василковски като част от инициативата „Време за надежда“. Водещият призова хората да правят осъзнат избор при осиновяване на бездомно куче, напомняйки че това решение е и голяма отговорност. 

бездомно кучеСнимка: NOVA

Джако е едно много добро и енергично 10 годишно куче. Има прекрасни изградени  навици. Бил е домашен любимец и ай-вероятно е изхвърлен, защото е болен. След като е спасен от организация „Stray Angels“, той е лекуван и в момента е в добра форма. Само че…. все още е сам и се нуждае от приятел. Въпреки преживяното той вярва в хората. Търсим неговият човек, който да му даде грижа и любов“, представя партньора си водещият на Прогнозата за времето.

Бих си взел куче ако имам повече свободно време, тъй като осиновяването на едно животно е много отговорен акт. Това е като да имаш дете. Тъй като много пътувам, предпочитам ако имам животно у дома, да имам и достатъчно време да му обърна внимание. Джанго е душичка и иска всяка вечер да седнеш до него и да го погалиш малко“, признава Ники.

бездомно кучеСнимка: NOVA

Идеята за инициативата „Време за надежда“ се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт.

 

Контакти за осиновяване:

+359 888 241 161

www.strayangels.org

bgstrayangels@gmail.com